Convertor m2 in m3. Cati metri patrati acopera un metru cub de beton?

Cati metri patrati acopera un metru cub de beton?

In lucrarile pentru constructii cantitatea de materiale necesare este importanta pentru doua aspecte. In primul rand vom sti exact care sunt costurile din aceasta perspectiva si simultan vom avea la indemana necesarul cantitativ pentru finalizarea proiectului.

Prin urmare, fie ca lucrati in regie proprie, fie ca aveti angajat un constructor, intrebarea pe care o veti pune va fi legata de cati metri patrati acopera un metru cub de beton comandat la statia pentru betoane.

Avand in vedere ca betonul turnat este un produs semilichid va trebui sa aflam date cat mai clare despre volumul care trebuie umplut cu beton. In principiu este un lucru simplu in special atunci cand am hotarat sa turnam alei in curtea casei.

Suprafata aleilor, privita geometric, reprezinta un obiect ce are trei laturi. Iata ca avem deja datele necesare calcularii volumului ce trebuie umplut adica, o lungime (L), o latime (l) si o inaltime (h) pentru sapa ce urmeaza sa fie turnata.

Daca se utilizeaza un cofraj, aceste dimensiuni se vor masura la interiotul acestuia. Daca cofrajul va fi umplut cu armatura, din volumul calculat pe baza dimensiunilor aratate anterior, se va scadea un procent de circa 5 – 10%, in functie de grosimea si densitatea armaturii.

Convertor

Formula de calcul a volumului este V = L x l x h. In functie de inaltimea sapei este limpede ca un metru cub de beton livrat de statia pentru betoane va fi capabil sa umple suprafete cu dimensiuni diferite la aceleasi dimensiuni pentru lungime (L) si latime (l).

Acum ati inteles mult mai bine de ce exista aceasta o diferentiere cand vine vorba despre cati metri patrati acopera un metru cub de beton. Metrul cub ca valoare efectiv obtinuta prin calcul tine cont de cele trei dimensiuni.

Aflati care sunt preturile unui m3 de beton in functie de reteta.

Noi, ALFA BETON, sunt aplicatori de beton, nu oferim si nu vindem beton la cifa. Totusi, ne puteti contacta daca vreti sa turnati beton amprentat, beton dezactivat, beton elicopterizat sau alte pardoseli din beton.

Care este formula de calcul?

Sistemul metric este cunoscut ca fiind un sistem zecimal de masurare. Rezultatele care se obtin prin masurarea cu ruleta sau metrul de tamplarie, pot fi exprimate in metri, dar si in diviziunile acestei marimi, adica in centimetri sau milimetri.

In particular, pentru ca suntem interesati de a afla cati metri patrati are un metru cub de beton, este necesar ca valorile masurate sa fie exprimate strict in metri sau valori care rezulta din transformarea divizinilor metrului in metri.

Este posibil ca lungimea (L) si latimea (l) suprafetei sa aiba un numar fix de metri, insa cu siguranta inaltimea sapei (h), va avea o valoare masurata in centimetri. De aici necesitatea efectuarii unei transformari simple din centimetri masurati in metri pentru a realiza un calcul corect.

Pentru exemplificare presupunem ca am hotarat ca sapa turnata pentru alee sa aiba o inaltime finala de 18 centrimetri. Aceasta valoare, se imparte la 100, iar rezultatul va fi 0,18 m.

In final, cu formula aratata anterior, V = L x l x h, vom sti exact ce volum de beton este necesar si vom afla clar cati metri patrati are un metru cub de beton.

convertor m2 in m3 de beton

Cati metri patrati are un metru cub de beton?

Deja avem o imagine mai clara a faptului ca inaltimea produsului din beton turnat mecanizat si continuu va influenta suprafata pe care o vom primi in utilizare cand folosim un metru cub de beton livrat de statia pentru betoane.

Altfel, daca inaltimea unei sape am decis sa fie de 10 centimetri, atunci 1 metru cub de beton va acoperi o suprafata de 10 metri patrati. In practica acest rezultat se va traduce prin darea in folosire a unei alei cu lungimea de 10 metri si latimea de 1 metru.

Matematic formula este: 1 metru cub = 10 m x 1 m x 0,1 m

Calcul metri cubi de beton in functie de suprafata in metri patrati.

Rezultatul de marime al unei turnari de beton este influentat de precizia cu care aflam cele trei dimensiuni la care dorim sa receptionam produsul. In egala masura, este limpede ca trebuie sa transformam dimensiunile a caror marime rezulta in centimetri, in valori exprimate in metri.

Stim deja ca o simpla impartire la 100 a valorii de 25 de centimetri ne aduce o valoarea de 0,25 metri.

Iata si un model de calcul simplu care ne va arata cati metri cubi de beton sunt necesari pentru a acoperi o suprafata cu lungimea de 25 de metri, latimea de 1,5 metri si cu o grosime de 18 centimetri.

Prima grija este sa transformam centrimetri in metri, adica 18 cm / 100 = 0,18 m.

Aceasta valoare o folosim in formula pentru volum, adica: 25 m x 1,5 m x 0,18 = 6.750 metru cubi.

Cu siguranta ca acum este mult mai simplu sa intelegeti si sa aflati un raspuns corect la intrebarea „Cati metri patrati acopera un metru cub de beton”. Pentru a simplifica si mai mult acest calcul, aveti la dispozitie un convertor online care realizeaza automat calculele pe baza datelor introduse, oferindu-va astfel rapid raspunsul cautat.

Publicat pe Categorii Beton