Beton periat

Produsul (beton periat) pe care il prezentam in cele ce urmeaza este adresat oricarui beneficiar care ar putea intampina dificultati in accesarea unei locatii ce are un anumit grad de inclinare.

Drumurile in panta, dar si suprafetele plane ce sunt expuse posibilitatii de alunecare, sunt protejate excelent dupa turnarea sapei din beton careia i se da un finisaj aderent.

Aderenta la sol este importanta mai ales pe timp nefavorabil, aspect pe care o lucrare de tip beton periat il va rezolva impecabil pentru o durata mare de timp.

Ce este betonul periat?

Betonul periat este o subcategorie a betoanelor decorative si are in cea mai mare parte aceleasi caracteristici durabile cu betonul dezactivat sau betonul amprentat.

Se remarca in schimb prin cedarea spre utilizator a unui suport aderent deosebit ce poate fi configurat exact asa cum se doreste.

Dungile se vor obtine prin perierea manuala sau mecanizata cu unelte specializate acestui scop atat timp cat suprafata nu este inca intarita.

Din punct de vedere estetic, un beton maturat (o alta denumire sub care este cunoscut produsul), se poate solicita in culori diferite si cu dungi de diferite grosimi, in functie de necesarul de aderenta.

Colorarea se realizeaza foarte simplu prin doua metode. Rezultatul final aduce un plus de originalitate produsului, insa toate operatiunile trebuie realizate prin etape mecanizate de catre echipa din centrala pentru preparerea de betoane.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

beton periat

Cum putem obtine beton maturat?

Un proiect in care este indicat sa fie utilizat beton maturat se pune in opera cel putin la fel de rapid ca oricare alt tip de turnare de beton pentru scopuri de amenajari exterioare rezidentiale sau comerciale.

In cazul de fata se va delimita precis zona pe care se incepe turnarea mecanizata de beton.

Imaginea finala poate avea orice forma si dimensiune, iar acest lucru este simplu de obtinut cu ajutorul cofrajelor construite la fata locului.

Este esential ca betonul turnat si finalizarea aspectului suprafetei prin finisare de tip beton periat sa fie excutate de echipa din centrala pentru prepararea de betone.

In acest mod se va obtine o suprafata de beton cu dungi fine si paralele care propaga doua beneficii importante – obtinerea aderentei portrivita cu destinatia utilizarii si descrierea unui model de finisaj care aduce un plus estetic produsului si zonei in care va fi folosit.

In plus, la cerere, se poate livra beton colorat in masa care se pune in opera la fel de simplu ca un beton obisnuit.

Colorarea se poate face si dupa turnare, prin imprastierea de colorant intaritor, asemeni procedurii de obtinere a betonului amprentat.

Restul etapelor de finisare sunt indentice ca in cazul betonului obisnuit pana la finalizarea si predarea in folosire a zonei umplute de aceasta data cu beton periat colorat.

beton maturat

Caracteristici 

Scopul utilizarii de beton periat este clar definit de utilitatea sa practica. La aceasta se adauga toate celelalte caracterisitici care rezulta din turnarea betonului in regim mecanizat si finisaj profesional ce sunt executate in santier de catre specialistii din centrala pentru prepararea de betoane.

Pachetul cu beneficii este prezentat in lista ce urmeaza si cu siguranta veti identifica aportul lor in folosirea pe termen lung a produsului beton maturat:

 • Durabilitate – acest produs impinge durata de utilizare in foarte bune conditii si fara reparatii, pana la circa 30 de ani.
 • Anti alunecare – pe timp de iarna (inghet sau zapada), sau in cazul ploilor torentiale cu aport de aluviuni, aderenta la utilizare este excelenta si va protejeaza impotriva alunecarii neasteptate, evitand accidente pietoanale sau auto.
 • Rezistenta – reteta de beton este adaptata corect la domeniul de utilizare prevazut, astfel ca rezistenta structurala va fi impecabila chiar si la sarcini grele.
 • Permeabilitate – reteta betonului, modalitatea de finisare si inclinarea corespunzatoare a suprafetei turnate, fac suprafata permeabila. Se evita astfel baltirea, apa scurgandu-se in cea mai mare parte in canalizare sau in sol.
 • Foarte rezistent la temperaturi extreme, in ambele sensuri.
 • Intretinere – economica si simpla, prin maturare si/sau spalare cu peria si apa.

Culori

culori

Etape executie

In ordine, etapele profesionale de executie vor ingloba modalitati de punere in opera in regim mecanizat.

Fiecare detaliu de lucru garanteaza un rezultat impecabil pentru viitoarea suprafata acoperita cu beton periat colorat.

Pentru edificare pasii de lucru sunt prezentati in continuare:

 • Preparare reteta beton in centrala, in functie de suprafata si caracteristicile suprafetei ce trebuie acoperita cu beton periat.
 • Pregatire suprafata de turnare prin curatarea locului si construirea cofrajului.
 • Turnarea mecanizata continua.
 • Finisare generala prin intindere si verificare planeitate si/sau inclinare panta.
 • Aplicare de colorant intaritor in culoare solicitata.
 • Periere manuala sau mecanizata a suprafetei la gradul de aderenta necesar.
 • Informare client despre timpul de asteptare pana la utilizare in siguranta, pentru uscarea completa a sapei din beton periat.
executie beton

Unde este utilizat?

Gratie sumei avantajelor practice si estetice pe care le propune, un pavaj din beton maturat este indispensabil locatiilor cu teren in panta, dar si oricaror altor zone exterioare unde traficul pietonal si/sau auto s-ar putea desfasura cu dificultate in special cand aderenta naturala scade datorita conditiilor meteo.

beton cu aderenta crescuta

Suprafetele recomandate pentru a fi dotate cu acest produs le indentificati in lista urmatoare:

Pentru spatii publice

 • Trotuare;
 • Alei;
 • Parcari
 • Sensuri giratorii in plan inclinat;
 • Acces comercial pietonal sau auto;

Pentru spatii private

 • Poteci in gradina;
 • Alei spre garaj sau alte dependinte;
 • Bordura perimetrala pentru piscina;
 • Sapa acces fantana;
 • Drum acces in cadrul proprietatii;
terasa beton facut cu matura

De ce sa alegeti acest produs?

Din explicatiile anteriore reiese clar ca orice suprafata peste care s-a turnat beton periat, fie in varianta simpla, fie beton periat colorat, va capata un nivel sporit de aderanta pentru traficul pietonilor, sau pentru cel auto.

Acest beneficiu devine semnificativ pentru ca joaca rol direct in protejarea integritatii sanatatii persoanelor si protectia bunurilor.

Gradul de impact social pe care acest produs il propune trebuie inteles si pus in practica cat mai curand pentru ca rezultatele sunt cel putin confortabile.

In plan estetic impactul este foarte placut atunci cand ati decis sa fie turnat beton colorat periat.

Doriti sa uitati pentru ani la rand de dificultatea parcurgerii pe jos sau cu automobilul a unei rampe sau a unei alei in propria curte?

Atunci, apelati direct la un partener profesionist. Este suficient sa precizati locatia, configuratia acesteia si tipul trafic pentru care doriti un produs din categoria betonului maturat si in cateva zile lucrarea va fi utilizabila.