Care este pretul pe metru patrat pentru beton amprentat?

pret beton amprentat

Pretul pe metru patrat pentru beton amprentat nu este fix, acesta se calculeaza in functie de mai multi factori. Totusi, ca pret mediu putem considera 100-140 RON pe mp. Acest pret include toate materialele.

Pentru a estima corect pretul pentru proiectul dvs. este nevoie de o vizita pe santier si de determinarea tuturor factorilor care pot influenta timpul de executie si costurile proiectului. Va prezentam mai jos mai multe detalii.

Ce include pretul pe metru patrat?

Pretul pe metru patrat pentru betonul amprentat este un cost complex care include numeroase elemente esentiale pentru realizarea unui proiect de calitate. Acesta include:

 1. Manopera: Este partea de pret ce acopera timpul si abilitatile specialistilor implicati in proiect. Fiecare etapa, de la prepararea terenului pana la finalizare, necesita atentie si pricepere.
 2. Materialele: Acestea constau in colorantul intaritor, pulberea antiaderenta, lacurile pe baza de apa si pe baza de solvent, betonul in sine, plasa pentru armare si fibra de polipropilena. Fiecare dintre aceste componente are un rol important in realizarea unui rezultat estetic si durabil.
 3. Pregatirea terenului: Aceasta poate necesita unele interventii semnificative, cum ar fi demolarea betonului existent, nivelarea sau compactarea terenului. Costurile aferente acestei etape pot varia in functie de complexitatea situatiei existente pe teren.
 4. Designul special: Daca proiectul necesita un design particular, pregatirea si executia pot necesita un efort suplimentar care va fi reflectat in cost.

Este important de mentionat ca aceste costuri sunt indicative si pot varia in functie de specificul fiecarui proiect. De aceea, pentru o cotatie exacta si personalizata, este recomandat sa cereri oferta.

pretul pe metru patrat beton amprentat

Ce factori pot influenta pretul sa scada sau sa creasca?

Exista mai multi factori care pot influenta costul total al unui proiect de beton amprentat, facand pretul pe metru patrat sa varieze. Acestia includ:

 1. Materialele: Colorantul intaritor poate influenta pretul, mai ales daca este necesara o culoare speciala care nu se afla pe stoc. De exemplu, alb sau alte culori mai putin comune pot necesita o comanda speciala, fapt ce poate creste costurile.
 2. Tipul de armare: Costul poate varia in functie de tipul de armare utilizat. O plasa mai subtire va fi mai putin costisitoare decat una mai groasa. Totusi, alegerea trebuie facuta in functie de cerintele proiectului, nu doar in functie de costuri.
 3. Grosimea betonului: Volumul si grosimea betonului folosit pot influenta, de asemenea, costul. O dala de beton mai groasa va necesita mai mult beton, ceea ce va creste pretul pe metru patrat.
 4. Suprafata proiectului: In general, pentru proiecte mai mari, pretul pe metru patrat poate scadea. Acest lucru se datoreaza eficientei in ceea ce priveste manopera si materialele, precum si posibilitatea de a comanda materialele in volum mai mare.
 5. Manopera: Costul manoperei poate varia in functie de complexitatea proiectului. Un proiect care necesita o mai mare atentie la detalii sau mai multe etape de lucru poate duce la o crestere a costului manoperei.

De ce trebuie evitate preturile sub pretul pietei?

Ofertele de pret sub pretul practicat pot fi tentante. Totusi, trebuie sa va ganditi de 2 ori inainte de a lua o decizie. Iata cateva efecte negative care pot aparea atunci cand se lucreaza sub nivelul pietei:

 1. Calitatea materialelor: Costurile mai mici pot indica utilizarea de materiale substandard. Rezultatul? Beton amprentat care se decoloreaza, fisura sau degradeaza mai rapid decat ar trebui.
 2. Experienta echipei: Daca tarifele oferite sunt neobisnuit de mici, e posibil ca echipa de instalare sa fie lipsita de experienta sau calificare. Asta ar putea duce la erori de instalare, rezultand intr-o nevoie constanta de reparatii.
 3. Durabilitate compromisa: Cand se folosesc materiale ieftine si manopera nu este la standardul profesional, durabilitatea betonului amprentat poate fi in joc. Asta se poate traduce in costuri suplimentare pe termen lung, prin reparatii frecvente.
 4. Transparenta: Oferte extrem de mici pot ascunde costuri suplimentare sau neprevazute. Lipsa de transparenta poate rezulta intr-o crestere neasteptata a costurilor finale.
 5. Riscul pregatirii inadecvate a santierului: O metoda populara prin care furnizorii cu tarife reduse economisesc este sarind peste etapa esentiala de pregatire a santierului. Aceasta abordare poate duce la o fundatie prost executata, cu riscul aparitiei fisurilor si deteriorarii generale in timp.
 6. Ignorarea standardelor de grosime a dalei: Furnizorii cu preturi reduse pot neglija si standardul de grosime al dalei, esential pentru rezistenta si durabilitatea suprafetei. O dala prea subtire poate compromite rezistenta la presiune si la factorii de mediu, rezultand in fisuri sau deformari.

Daca te-ai hotarat sa alegi betonul amprentat si ca un pret corect iti poate garanta un proiect de calitate, atunci, iti prezentam mai jos culorile disponibile si o lista cu modelele ce pot fi executate.

Gama culori
Gama culori