Terasa in beton amprentat. Care sunt avantajele?

terasa beton amprentat

Confortul locuirii in spatiul privat poate fi imbunatatit odata cu renovarea pardoselei terasei. Solutia moderna si economica este acum la indemana prin folosirea de beton decorativ.

O terasa in beton amprentat ofera un desing deosebit, personalizabil in amanunt, usor de intretinut si cu durata foarte mare de utilizare.

Timpul de lucru pana la predarea in utilizare este foarte redus pentru o terasa din beton amprentat atat timp cat veti lucra cu profesionistii din domeniu.

De ce sa alegi betonul amprentat?

Fiecare dintre noi cautam solutii de constructie cu un raport perfect intre calitate si costuri.

Aplicarea unui beton amprentat pe terasa este deja cea mai solicitata manopera pentru imbunatatirea confortului privat sau comercial. Betonul amprentat se remarca prin varitatea sa de culori si texturi, dar si prin durabilitate si costuri reduse de intretinere.

Imitarea foarte realistica a unor materiale de constructie scumpe, timpul redus de punere in opera si darea in folosire, costul scazut de executie, sunt beneficii pe care nu le puteti rata.

terasa din beton imitatie lemn

Avantaje

In cazul renovarii unei terase sau constructiei initiale a pavajului acesteia, va puteti baza pe o serie de avantaje. Acestea vor ramane intacte, transformandu-se in beneficii pe termen indelungat.

Orice suprafata de terasa poate deveni in doar cateva ore locul preferat al familiei.

Noua terasa din beton amprentat aduce:

 • Integrare facile
 • Realizare rapida
 • Versatilitate confortabila
 • Costuri reduse
 • Durabilitate
 • Intretinere simpla
 • Refacere usoara

Etape executie

Daca optati pentru o terasa beton amprentat, alegeti sa lucrati cu o echipa profesionista.

Desi lucrarile par a putea fi realizate si in regie proprie, exista etape, scule, materiale si desigur experienta pe care merita sa le primiti la pachet odata cu inceperea lucrarilor.

Rezultatul va fi spectaculos, integrat perfect cu decorul general, iar solutiile decorative la indemana solicitantului.

Preparare suport

Identificarea clara a suprafetei si ingradirea acesteia cu un cofraj. Acest cofraj trebuie sa aiba cel putin inaltimea stratului de beton turnat mecanizat.

Daca se torna direct pe pamant, suprafata trebuie nivelata si adusa la forma plana. Daca se toarna peste o lucrare deja existenta ce prezinta degradare este util ca vechiul pavaj sa fie indepartat.

Turnare beton si nivelare

Reusita finala pentru o terasa beton amprentat incepe chiar cu turnarea betonului in suprafata delimitata. Statia de betoane ofera cea mai buna reteta de betoane pentru aceasta lucrare.

Turnarea mecanizata de sapa continua este un prim beneficiu, conferind soliditate structurii. O sapa turnata mecanizat nu va crapa, nu se va scufunda, va fi plana.

Dupa umplerea suprafetei cu beton incepe nivelarea cu ustensile dedicate. Acestea pot atinge cu usurinta cel mai indepartat punct al terasei.

Nivelarea implica mai multe treceri peste suprafata pana cand aceasta devine perfect dreapta si lucioasa.

nivelare beton

Aplicare colorant intaritor

Etapa este marcata de imprastierea manuala, pe toata suprafata, a unui colorant care joaca dublu rol in lucrare. In primul rand asigura intarirea suficienta a stratului superficial de suprafata pentru aplicarea de matrite pentru beton amprentat.

Simultan, colorantul aduce nuanta rezultatului final cu care se obtine imitatarea unui material de constructie clasic (lemn, piatra naturala, marmura, granit, etc.).

aplicare colorant intaritor

Finisare suprafata

Suprafata proaspat impregnata cu colorant intaritor este din nou finisata prin miscari succesive cu ajutorul unei gletiere plane. Aceasta este atasata unui maner cu lungime variabila. Prin procedura de lisare se realizeaza omogenizarea culorii pe intreaga suprafata, pregatindu-se terenul pentru amprentare.

Aplicare praf antilipire

Pentru prevenirea lipirii matritelor pentru beton amprentat se aplica manual inca un strat special antilipire. Acest strat creaza o suprafata de protectie intre interiorul matritelor si suprafata de lucru, fara a influenta rezultatul amprentarii. Indepartarea matritelor se va face lense, sau prin bataia usoara cu un ciocan special.

aplicare praf antilipire

Aplicare matrite

Matritele pentru terasa beton amprentat sunt aplicate la rand, incepand cu una dintre laturile terasei. Se urmareste respectarea directiei modelului in asa fel incat sa existe cursivitate vizuala si o imbinare corecta in designul general dupa finalizarea amprentarii. Perimetral sunt aplicate amprentari de completare cu scule speciale ce respecta acelasi model al matritelor.

aplicare matrite

Spalare suprafata

Pentru indepartarea resturilor de beton neintarit si expunerea corecta a modelului la terasa din beton amprentat este necesara o spalare rigoroasa a suprafetei.

Procedura de spalare se realizeaza dupa un interval cuprins intre 12 si 24 de ore. Daca temperatura este ridicata spalarea se face dupa cel putin 12 ore. Spalarea se face obligatoriu cu masina cu jet de apa sub presiune.

spalare beton

Aplicare lacuri de protectie

In ultima etapa se realizeaza acoperirea suprafetei cu diferite tipuri de lacuri pentru protectie. Aceste lacuri joaca rol de protejare prin sigilare a suprafetei si confera un luciu caracteristic.

Lacurile pe baza de apa sunt destinate pentru sigilarea impotriva intemperiilor, iar lacurile pe baza de solvent sunt utilizate pentru sigilare si protejare pe termen indelungat.

aplicare lac

Grosimea unei dale de beton pentru terasa

Dala din beton pentru terasa pe care se vor aplica matrite beton amprentat are o grosime standard cuprinsa intre 10 si 12 cm.

Este de dorit ca lucrarea sa fie preluata de profesionisti pentru stabilirea corecta a grosimii. Daca este necesar, grosimea poate fi marita, insa se va folosi armare si o reteta beton corespunzatoare.

Pentru ambele situatii livrarea de beton se face direct din statia de betoane si turnarea va fi mecanizata.

Gama culori

Efectul decorativ livrat de solutia de amprentare sapa pentru terase cu beton amprentat este cel mai dorit in acest moment.

Din paleta de culori puteti alege orice nuanta sau combinatii de nuante doriti. Prin alaturare, paleta de culori si modelul ce va fi amprentat vor genera zeci de variante din care puteti alege.

Pentru un rezultat special va puteti inspira urmatoarea gama de culori ce este aleasa special pentru utilizare la o terasa acoperita cu beton amprentat.

culori beton

Modele

forme imitate

Printre cele mai utilizate modele pentru amprentare, enumeram: lemnul, gresia (forme iregulare), piatra iregulara, pavajul parizian, pavajul belgian, granitul (piatra continua – marmura) sau piatra de riu.

Concluzie

Lucrarea de amprentare a betonului aduce clientului suficiente motive ce tin de estetica aparte si utilizarea confortabila a rezultatului pe termen lung.

Cand alegeti beton amprentat pentru terasa garantat veti primi garantat:

 • Un spatiu pentru relaxare cu un decor personalizat;
 • Un aspect modern si simultan iesit din tipare;
 • Durabilitate extinsa fata de oricare alta varianta;
 • Imitare 1:1 pentru materiale clasice – lemn, roca, marmura, etc;
 • Turnare flexibila pentru orice forma a suprafetei;
 • Imunitate la intemperii, vegetatie, igrasie;
 • Intretinere simpla si ieftina;
 • Costuri totale reduse vs. beneficii maxime;

Aveti nevoie de un proiect nou? Va stam la dispozitie! Cereti oferta, gratuit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *