Cum obtinem alei din beton estetice si rezistente?

alee beton

Accesibilitatea in interiorul proprietatii private va deveni confortabila prin construirea de alei din beton.

Aveti de ales din mai multe variante si modele de alei in curte, fiecare oferind acelasi beneficiu – accesul facil la casa, garaj, terasa, sau ale utilitati ale proprietatii.

O amenajare alei curte este simpla, insa este de dorit sa respectati cateva reguli de design si constructie propriu-zisa.

Tipuri de beton recomandate?

Spatiul din curte trebuie conceput cat mai relaxant, simplu de parcurs si cu accente de design care sa tina cont de arhitectura casei. Cand alegeti construirea unor alei din beton verificati variantele ce sunt in prezent disponibile din punct de vedere estetic.

Daca credeti ca betonul este un material impropriu pentru decorare artitecturala, tehnologia prelucrarii si ninisarii lui va contrazice. Acum sunt disponibile variante de beton decorativ care va vor incanta.

Estimati corect necesitatea practica pentru tipul de alei beton curte si solicitati construirea fie alei din beton amprentat, fie alei cu beton dezactivat.

Pentru ambele variante lucrarile se pun in practica prin utilizarea de beton comandat direct la centrala pentru turnarea aleilor.

Cel mai bun rezultat pentru alei din beton se va primi cand turnarea este mecanizata si continua.

Beton amprentat

Intre variantele de alei de beton turnat, aceasta este cea mai estetica. Este recomandata pentru zone de curte cu teren plan unde nu este necesara o aderenta speciala.

Alegerea modelului de amprentare este beneficiul maxim ce-l puteti primi. Utilizarea pe termen lung este asigurata de modul in care se realizeaza aceasta lucrare care ofera incomparabil mai multa duritate produsului finit.

alee din beton amprentat

Beton dezactivat

Solutia de turnare si pregatire speciala a finisajului defineste versiunea de alei curte din beton dezactivat.

Cand spatiul accesat din curte este in panta, sau exista motive sa doriti o aderenta mai mare, cereti constructorului turnarea de alei din beton dezactivat.

Gradul de rugozitate va fi cu atat mai mare cu cat agregatul inclus in reteta de beton va avea dimensiune mai mare.

alee beton dezactivat

Avantaje

Iata de ce merita sa alegeti alei finisate cu beton decorativ, in detrimentul amplasarii unor dale sau pavele realizate din beton simplu.

Cele mai importante avantaje convertite ulterior in beneficii sunt:

 • Design unic
 • Durata mare de utilizare
 • Costuri reduse de realizare
 • Intretinere facila
 • Timp redus de executie
 • Versatilitatea formei
 • Siguranta in utilizare

Etape executie

Fiind vorba despre o manopera care se realizeaza profesional, etapele de executie sunt importante.

Abordarea corecta, ordinea lor si calitatea materialelor vor genera un produs de foarte buna calitate.

Pentru alei din beton sunt de bifat ca realizati urmatorii pasi:

 • Identificarea traseului
 • Eliberarea si pregatirea terenului
 • Constructia cofrajului
 • Alegerea corecta pentru reteta beton alei
 • Turnarea de beton mecanizata
 • Nivelare suprafata / aplicare praf de intarire / solutie dezactivare
 • Aplicare matrite beton decorativ
 • Spalare suprafata
 • Aplicare strat de protectie
alee in beton maturat
Alee in beton maturat

Grosimea unei alei din beton

Daca nivelul calitatii executiei este o norma importanta, cautati simultan si cea mai potrivita varianta de grosime pentru alei din beton.

Stabiliti clar destinatia utilizarii. Aceasta poate fi pietonala sau pentru acces auto.

Pentru ca lucrati cu un furnizor de beton preparat in centrala pentru turnarea de alei, acesta va propune o grosime de 8 pana la 12 cm pentru alei curte pietonale.

Ecartul de inaltime este dat de regula de micile diferente de nivel ale solului, realilzandu-se astfel egalizarea suprafetei aleii turnate mecanizat.

Varianta de alei de beton pentru acces auto in curte sau garaj sunt definite de o inaltime cuprinsa intre 10 si 15 cm.

Aici grosimea este impusa in principal de sarcina auto care va tranzita aleea. Pentru aceste alei acces auto este utila armarea cu plase din fier sau bare de otel.

Pentru ambele variante de alei in curte solicitati centralei pentru preparare si turnare alei reteta de beton tip B250.

Aceasta reteta este dedicata in special pentru incarcari ce necesita o rezistenta sporita, prin urmare este ideala in special pentru trafic auto. Utilizata si pentru alei in curte, va spori durabilitatea in timp a lucrarii.

alee intrare curte

Modele de alei recomandate pentru curte

Calitatea locuirii pe o proprietate la curte poate fi imbunatatita si prin amenajarea de alei.

Fie ca sunt doar pietonale pentru acces in orice spatiu din curte, fie ca sunt pentru acces auto, in ambele variante alegeti cea mai noua tehnologie de executie.

Actualmente sunteti invitati sa alegeti alei din beton amprentat care sunt cele mai apreciate pentru acces pietonal in cadrul proprietatii.

Detinatorii de automobile vor fi incantati sa foloseasca alei realizate cu beton dezactivat care sporeste semnificativ aderenta auto pe timp nefavorabil sau la terenurile in panta.

Fiecare dintre variante vine cu un set complet de beneficii, insa ambele vor aduce o durata foarte mare de utilizare datorita rezistentei sporite in comparatie cu o sapa simpla din beton.

Rezistenta la uzura este oferita atat de retete preparare beton in centrala pentru turnare de alei, cat si de solutiile de sigilare a suprafetelor cu polimeri de inalta calitate.

Mai mult, pachetul beneficiilor contine si cel mai dorit aspect – estetica betonului amprentat este cea mai apreciata forma de amenajare pentru alei din beton.

turnare alei beton colorat

Concluzie

Modernitatea in constructii este din ce in ce mai des accesata cand lucrarile sunt solicitate pentru spatiile rezidentiale. Sunt deja prezente tehnologii de executie care erau disponibile pana de curand doar pentru lucrari edilitare de anvergura.

Cel mai simplu este sa va informati prin cooptarea unui designer sau arhitect care sunt la curent cu noutatile in domeniul amenajarii proprietatii private, in special pentru zona de curte si acces pietonal sau auto pe alei din beton.

Oportunitatea si usurinta cu care sunt proiectate si realizate aceste alei din beton decorativ merita sa fie considerata ca fiind cea mai buna varianta. Veti primi un panou plin cu optiuni atat in ceea ce priveste finisajul, dar si pentru solutiile legate de tipul de beton care se poate turna mecanizat.

Priviti pentru inceput, informativ, ce prestanta are o curte cu alei din beton amprentat. Adaugati la acest lucru toate informatiile despre calitatea finala a produsului si folosirea lui pentru multi ani la rand si veti intelege de ce sunt atat de apreciate.

De la sustinerea ideii cu informatii de actualitate, la executia lucrarii si pana la darea in utilizare a oricarui tip de alei din beton, mizati de experienta profesionistilor din centrala pentru turnarea aleilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *