Beton slefuit. Definitie. Caracteristici. Utilizari.

alei beton slefuit exterior

Tehnolgia de finisare a materialelor de constructie este variata si difera de la caz la caz.

Si pentru betonul turnat sub forma de sape este in prezent disponibila o metoda de finisare care ii aduce suprafata la o textura cu totul deosebita.

Este nesperat ca un astfel de material dur sa poata fi astfel prelucrat, de aceea oferta de beton slefuit este in prezent tot mai dorita.

Definitie

Utilizarea produsului care rezulta dupa slefuire beton este deja incadrat in marea arie de materiale de constructie cu rol decorativ.

Ca atare si datorita aplicarii unor metode specifice profesionale de slefuire beton vor rezulta pardoseli decorative ce pot fi utilizate atat in mediul privat cat si in cel comercial.

Proprietatile acestor produse sunt in totalitate net superioare daca sunt comparate cu alte variante de acoperire a sapelor cu destinatie de pardoseala.

Se poate atinge un asemenea nivel de calitate dupa etapele de slefuire beton intarit incat rezultatul poate fi comparat cu materiale de constructie extrem de scumpe cum este marmura.

In plus, adaptabilitatea din punct de vedere al designului coloristic este perfecta pentru ca betonul ce urmeaza a fi trecut prin procedurile de slefuire pardoseala beton poate fi colorat in masa sau partial in nuanta dorita.

Caracteristici beton slefuit

Asa cum am amintit, orice dimensiune de suprafata acoperita cu beton slefuit este in masura sa distribuie un pachet cu beneficii consistente si care isi vor pastra caracteristicile multi ani.

In primul rand aspectul general va ramane neschimbat deoarece dupa terminarea lucrarilor de slefuire sapa beton culoarea aleasa ramana captiva sub suprafata de protectie.

Se remarca un aspect general ca de matase care va interactiona cu lumina ambientala si va oferi un efect de reflexie ce sporeste luminozitatea spatiului si face ca totul sa apara intr-o nota de curatenie perfecta.

Per total aceasta solutie de slefuire beton intarit va invita sa receptionati pachetul cu caracteristici enumerate mai jos:

 • Utilizabil in zone rezidentiale, comert, servicii si chiar industrie.
 • Foarte rezistent in interior sau exterior.
 • Face fata perfect la utilizare zilnica si actiuni abrazive repetate.
 • Imagine generala lucioasa, culoare uniforma, aspect curat.
 • Nu retine murdarie si este imun la pete.
 • De prefereat pentru spatii care impun curatenie perfecta.
 • Configurabil in culori asortate cu restul amenajarii.
 • Configurare secventiala a culorii in functie de necesitati.
 • Extrem de simplu si necostisitor de intretinut.
slefuire beton exterior

Cum se obtine?

Caracteristicile superioare ale unui beton slefuit se datoreaza atat metodelor de prelucrare, dar si materialelor care sunt incluse atat in suprafata de baza, cat si in pelicula de sigilare si protectie care se aplica.

Iata de ce incepand cu alegerea unei retete beton adecvate, turnarea mecanizata continua si etapele de punere in opera, toate sunt esentiale.

Este de inteles de ce se recomanda sa le lasati in grija si realizarea in maniera profesionala unei echipe care lucreaza in acest domeniu.

O astfel de lucrare este foarte dificil de realizat in regie proprie din mai multe motive.

In primul rand reteta beton adusa de la statia pentru betoane este sigura in privinta ingredientelor, iar turnarea mecanizata completa este de dorit.

Ulterior, dupa o nivelare corespunzatoare etapele de slefuire pentru betonul intarit se realizeaza exclusiv mecanizat cu echipamente profesionale si consumabile specializate.

Pentru etapa de sigilare sunt folosite materiale specifice insa nu mai curand de 2-15 zile de la procedura de slefuire beton.

Pentru intelegerea corecta a etapelor din cadrul lucrarii de slefuirea betonului aveti in continuare o detaliere a fiecarui pas de lucru, pana la predarea in utilizare a suprafetei de beton slefuit.

 • Turnare suport (sapa) – Este prima etapa care se va executa in regim mecanizat de catre aplicatorii de beton. Reteta beton este livrata cu cifa, iar pomparea betonului se face de catre echipa de livrare. Pentru nivelare echipa care se ocupa de slefuirea betonului va urmari precizarile din proiect.
 • Slefuire preliminara grosiera – In aceasta etapa pentru slefuire sapa beton se actioneaza cu masini electrice dedicate. Sunt folosite discuri de slefuire cu diamant. Scopul este de a se indeparta rugozitatile mari de pe suprafata betonului turnat si alte ingrediente din compozitia acestuia. Denumirea etapei reflecta intru-totul aceasta etapa de slefuire beton intarit.
 • Curatare prin aspirare – Se va utiliza un aspirator industrial de mare putere si capacitate. Acest aparat este capabil sa adune perfect toate resturile rezultate din etapa anterioara, inclusiv praful fin.
 • Slefuire intermediara fina – Esta cea de-a doua etapa de slefuirea beton in care se utilizeaza acelasi utilaj specializat. De aceasta data se urmareste aducerea suprafatei la un grad de finisare sensibil apropiat fata de cel final. Discurile de slefuire pardoseala beton sunt acum de granulatie superioara fata de cele anterioare. La final se repeta secventa de aspirare aprofundata.
 • Slefuirea finala – Este ultima etapa de slefuire sapa beton cand pe masina de slefuit se monteaza consumabile cu o granulatie de valoare 3000.
 • Curatare definitiva – In functie de varianta de slefuire se actioneaza in consecinta. Pentru slefuire umeda curatarea finala este necesar sa fie facuta cu mare atentie.
 • Sigilarea suprafetei – In ultima etapa se aplica procedura de tratament a suprafetei impotriva actiunii factorilor de risc. Sunt aplicate substante de tip oleofob (contra petelor de ulei) si hidrofob (contra petelor de apa). Doar astfel un beton slefuit va deveni imun la pete. In plus, in functie de locul de utilizare al produsului se pot impregna diferite produse din gama polimerilor modificati sau silicati de litiu modificati. Este vorba despre inca un strat pelicular cu rol important pentru imunizarea acestui tip de pardoseli, ele devenind impermeabile.
pardoseala beton slefuit

Utilizari

Cu acest bagaj impresionant de caracteristici pardoselile decorative din beton slefuit vor ramane pentru multa vreme in topul preferintelor utilizatorilor din aproape orice locatie locuibila sau comerciala.

Pe termen lung folosirea unui produs rezultat prin slefuirea beton va fi regasit in aceeasi forma consistenta si estetica deosebita in locatii cum sunt:

 • Case si apartamente.
 • Alei exterioare rezidentiale sau comerciale.
 • Terase pentru gradini, hoteluri, piscine, centre de relaxare si culturale.
 • Zone de acces si traversare in transporturi publice, zone comerciale.
 • Zone de promenada in mall-uri sau parcuri.

De ce sa alegeti acest produs?

In sinteza se poate afirma ca orice suprafata de pardoseala care este acoperita cu beton slefuit va deveni un punct de atractie estetica si durabilitate, indiferent de locatia in care este utilizata.

Pretul pentru beton slefuit este dictat in primul rand de dimensiunile suprafetei de beton turnat ce ulterior trebuie prelucrat prin etape profesionale de slefuire a betonului intarit.

Pot exista variatii de preturi in functie de solicitari specifice suplimentare cerute de beneficiar.

O oferta corecta de pret o veti primi numaidecat din partea echipei noastre alaturi de expertiza unui consultant care va verifica care sunt cerintele pe care le aveti pentru un produs din categoria de pardoseli decorative obtinute prin slefuire pardoseala beton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *