De ce sa alegeti betonul colorat? Tipuri si Avantaje.

beton colorat

Trainicia lucrarilor de constructii realizate din beton este recunoscuta si apreciata. Astazi puteti opta si pentru aspect estetic deosebit daca comandati la centrala pentru preparare betoane produsul beton colorat.

Ce este betonul colorat?

Acest tip de beton reuneste toate caracteristicile unei retete clasice, dar in plus va fi livrat colorat in nuanta pe care o doriti.

Colorarea se realizeaza chiar din faza de preparare a retetei in centrala pentru betoane, prin adaugarea unui pigment.

Restul operatiunilor cum sunt, livrare mecanizata, turnare, finisare si predarea lucrarii, se vor realiza similar ca la oricare tip de beton din gama pe care centrala le produce.

Procedura este recunoscuta drept obtinere de beton colorat in masa direct in centrala, insa colorarea betonului obisnuit se poate face si dupa turnare prin aplicarea de pigmenti la suprafata in cadrul operatiunilor de amprentare sau elicopterizare.

Tipuri de beton colorat

Varietatea de proiecte pentru constructii ofera, conform cu specificatiile arhitectilor, dreptul la alegerea tipului de beton ce va fi adus in santier pentru lucrarile de turnare.

Drept urmare pentru lucrari complete, sau pentru parti din lucrari, se poate opta pentru folosirea de beton cu pigment de culoare.

Variantele pentru colorarea betonului sunt deja verificate tehnologic, ca atare doar cerintele pot sa difere in functie de designul ce a fost aprobat de beneficiar.

Vom vedea in continuare pe ce varianta de beton colorat v-ati putea baza in lucrarile noi legate de constructii rezidentiale sau comerciale, sau imbunatatiri ale celor existente:

Beton amprentat

Cea mai actuala solutie prin care betonul poate fi colorat si i se poate oferi un finisaj cu totul deosebit in plan decorativ, este procedura de punere in opera a unei sape din beton amprentat.

Insasi denumirea manoperei indica ca suprafata din beton proaspat turnat in regim mecanizat va primi un tratament diferit fata de oricare alt tip de lucrare.

Dupa realizarea planeitatii suprafetei lucratorii din echipa centralei pentru preparare si turnare beton vor aplica etapele de amprentare care includ si colorarea stratului superior al betonului.

Este vorba despre un pigment de culoare sub forma de pulbere care este imprastiat peste toata suprafata inaintea pozitionarii matritelor cu care se face amprentarea.

beton amprentat

Acest colorant contribuie si la intarirea si sigilarea suprafetei turnate, dandu-i duritate pentru utilizare timp indelungat.

In final suprafata turnata va capata atat culoarea pigmentului cat si amprenta modelului ce a fost ales. Cat costa si cum se obtine acest produs? Aflati totul despre aceasta tehnologie, precum si care este pretul pe mp pentru beton amprentat.

Beton colorat in masa

La centrala pentru prepararea retetelor pentru betoane exista posibilitatea de a comanda o pasta din beton gata colorat.

Asa cum am aratat anterior pigmenul de culoare este amestecat de la bun inceput in reteta betonului, drept urmare turnarea mecanizata va lasa in urma sa un beton deja colorat.

Restul operatiunilor de finisare pentru obtinerea planeitatii pentru sapele turnate, sau a pantei pentru alei din beton pentru curte sau garaj, raman caracteristice si se realizeaza la fata locului.

Este important de remarcat ca nu oricare centrala produce beton colorat in masa, prin urmare informati-va despre acest lucru.

betonul colorat in masa

Altfel, aceasta solutie aduce cu sine reducerea timpului de punere in opera si evident scaderea costurilor cu manopera cand doriti sa folositi beton colorat pentru amenajare exterior.

Beton elicopterizat

Pentru pardoseli industriale si chiar pentru cele rezidentiale unde este considerat ca uzura produsa de trafic sau frecarea de obiecte grele sunt semnificative, se va turna si prelucra o sapa de tip beton elicopterizat.

Procedurile tehnice sunt in masura sa puna in valoare duritatea particulelor de cuartz care vor fi inglobate prin elicopterizare mecanizata in suprafata de finisaj a sapei turnate.

Culoarea de finisaj care rezulta este data chiar de aceste particule dure si/sau de pigmentul de culoare ce este imprastiat peste suprafata inainte de elicopterizare.

Drept rezultat se va receptiona o suprafata din beton cu nuanta de culoare dorita, insa aceasta va avea proprietati cu totul speciale, dedicate activitatilor care impun folosirea de pardoseli sau sape elicopterizate din beton.

beton elicopterizat

Avantaje

Pachetul cu avantaje generat de produsul beton colorat se bazeaza pe cele de natura estetica si practica pentru tot ceea ce inseamna folosirea de beton turnat, prelucrat si finisat in varianta mecanizata.

Prezentam in continuare pe cele mai importante dintre acestea, fie ca este vorba despre beton colorat la suprafata dupa turnare, sau beton colorat in totalitate si livrat de centrala:

 • Receptia unui finisaj coloristic adecvat cu mediul
 • Produs estetic si simultan rezistent
 • Punere in opera in timp scurt
 • Predare rapida pentru folosire
 • Intretinere simpla cu costuri reduse
 • Durata de utilizare indelungata

Utilizare

Paleta de aplicatii asociate cu punerea in opera a unui beton colorat este variata si este recomandata atat pentru spatiile rezidentiale, cat si pentru cele industrial-comerciale.

Daca doriti sa multiplicati confortul in zona rezidentiala in privinta accesibilitatii puteti opta pentru beton colorat pentru amenajare exterior. Este cel mai potrivit material de lucru pe care echipa centralei pentru preparare de betoane il va aduce in santier.

Se pot turna, finisa si amprenta sape pentru terasa sau dale pentru garaj. La fel de usor se pot defini trasee pentru alei turnate din beton colorat la suprafata, dar si o sapa rezistenta elicopterizata pentru atelierul propriu.

In toate variantele prezenta echipei din centrala este necesara pentru ca tehnologia de preparare si punere in opera include elemente mecanizate. Doar asa produsul final va detine un aspect estetic deosebit si calitatea durabilitatii.

Solcitati fara ezitare turnarea de produse din beton de acest tip pentru:

 • Spatii pentru terasa
 • Spatiu pentru parcare in aer liber
 • Zone de tranzitare tip alei
 • Sapa in beton sclivisit cu cuartz pentru garaj sau atelier
 • Pardosea elicopterizata comerciala sau industriala
betonul colorat la suprafata

Caracteristici

Cea mai importanta caracteristica a unui produs ce are in compozitie beton colorat este efectul estetic ce va fi imprimat spatiului adiacent.

Fumusetea unei pardoseli sau alei realizate astfel este cu mult superioara fata de oricare alta varianta pe care ati incerca-o.

Aceasta solutie arhitecturala contribuie decisiv la consolidarea aspectului modern distribuit zonelor exterioare, dar si a spatiilor din interior unde se desfasoara activitati ale intreprinzatorilor.

Puteti identifica in continuare caracterisitici ce va pot convinge sa alegeti betonul colorat:

 • Usor de preparat in centrala pentru betoane;
 • Usor de ales nuanta potrivita cu mediul;
 • Usor si rapid de pus in opera;
 • Suprafete sigure pentru trafic greu sau auto;
 • Simplu de intretinut;
 • Durata de utilizare indelungata fara reparatii;

Culori

culori beton

De ce sa alegeti acest produs?

Tinta principala pe care oricare beneficiar o urmareste este imbinarea partii practice in utilizarea unui produs ce rezulta din turnarea de beton cu partea estetica atunci cand aceasta este importanta.

Propunerea pentru folosirea de beton colorat este justificata deoarece rezultatele sunt simultan etetice si durabile.

De la o sapa elicopterizata la o alee din beton amprentat si pana la o sapa pentru terasa sau pentru garaj, toate sunt disponibile din punct de vedere tehnic pentru a fi colorate asa cum doriti.

Culorile ce vor fi inglobate in reteta de beton preparata in centrala nu afecteaza cu nimic proprietatile acestui material de constructie, mai mult, ajuta la obtinerea unei duritati si mai bune.

Publicat pe Categorii Beton