Beton amprentat Timisoara

beton amprentat timisoara

Betonul amprentat Timisoara poate fi solutia cheie in multe dintre proiectele dumneavoastra de amenajari interioare sau exterioare. Cu ajutorul pavajului din beton amprentat in Timisoara dispuneti de o fiabilitate maxima in ceea ce priveste aspectul complet si/sau complex al unui amplasament, fara a omite de altfel unul dintre cele mai importante aspecte – calitatea.

Astfel, cunoasterea acestui material des intalnit in topurile de materiale de constructii, va poate ajuta sa stabiliti un proiect de amenajare ca un adevarat profesionist, prin alegerea celor mai bune materiale de lucru.

Prin materialul de astazi dorim sa va aducem la cunostinta o serie importanta de informatii ce va pot fi de folos la amenajarea interioara si/sau exterioara a amplasamentului dumneavoastra precum:

 • Definirea tehnologiei;
 • Modul de utilizare si caracteristicile de baza pe care le indeplineste pavarea cu acest tip de beton;
 • Ce costuri implica pavarea cu ajutorul betonului amprentat;
 • Cat este de vast portofoliul de nuante si modelele disponibile de pavaje din beton;
 • Care sunt principalele avantaje de care puteti beneficia apeland la pavarea cu beton. 

Ce este aceasta tehnica de pavare?

Betonul amprentat in Timisoara este un material de constructie aparut in Statele Unite si care, treptat si-au facut resimtita popularitatea si in Romania. De peste 20 ani acesta este folosit intens de catre persoane fizice si juridice, cat si de catre specialistii din domeniu, pentru executia si pavarea a diferite suprafete.

Pavarea cu acest tip de beton este relativ similara cu cea a betonul clasic, dat fiind ca ambele tipuri de beton se realizeaza prin omogenizarea unor cantitati de apa cu ciment si nisip, la care se adauga si o serie de coloranti, substante chimice si o serie de lacuri.

Toate aceste elemente amestecate impreuna duc la crearea unui beton amprentat Timisoara personalizat, ce poate fi realizat dupa culoarea, modelul si forma dorita.

pavaj din beton amprentat in timisoara

Cum poate fi utilizat?

Despre utilizarile pavajelor continue de beton putem spune ca sunt cunoscute vaste aplicatii, astfel ca nu trebuie sa va limitati in folosirea acestuia, asa cum o poate impune deseori utilizarea altor materiale de constructii mai pretentioase si poate chiar mai scumpe.

Astfel, puteti utiliza aceasta metoda de pavare cu beton atat intr-o serie de constructii civile, industriale, cat si la constructii publice sau de uz personal. 

De altfel, puteti utiliza betonul continuu pentru pavarea gradinilor, a aleilor, a garajelor, a teraselor, fie a amplasamentului din mall-uri sau diferite industrii. Veti obtine aspectul mult visat si o rezistenta indelungata in timp.

Caracteristici

 • Gradul ridicat de personalizare: Unul dintre principalele caracteristici pentru care pavarea cu acest tip de beton se bucura de o popularitate desavarsita este modalitatea de a fi personalizat conform dorintelor beneficiarilor. Beton amprentat Timisoara poate fi personalizat intru totul, astfel incat sa nu lase loc de compromisuri privind dorintele si nevoile personale si/sau profesionale. De altfel, utilizarea acestuia se face indiferent de suprafata pe care doriti sa-l aplicati sau de destinatie.
 • Mentenanta usoara si longevitatea sporita: O alta caracteristica foarte importanta a tehnologiei de pavare de acest gen este ca nu necesita o mentenanta sporita. Acest beton este rezistent impotriva unor pete uzuale (precum cele de benzina) sau la o serie de actiuni fizice de presiune (cum ar fi procesele mecanice). Iar intretinerea acestuia se face simplu prin utilizare de apa si detergenti (de preferat nu foarte agresivi sau utilizati pe termen lung), si respectiv lacuire, la o frecventa de aproximativ 2 ani. In acest mod puteti asigura stabilitatea si longevitatea betonului chiar si pe parcursul a 30-40 ani.
 • Timpul scurt de executie: In timp ce unele tipuri de pavaje pot fi gata in zile sau saptamani intru totul si necesita un proces riguros de aplicare sau o serie de ustensile mai numeroasa, pavarea cu beton continuu se executa simplu si rapid.
pavaj amprentat timisoara

Cat costa executia pe metru patrat?

Costurile de executie pentru aceasta metoda de pavare cu beton sunt direct corelate cu suprafata pe care doresti s-o acoperi. In mod evident, cu cat aceasta este mai mare, cu atat costurile vor fi mai ridicate, insa poti gasi firme care executa pavaje din beton la un pret avantajos si intr-o oferta atunci cand vine vorba de suprafete generoase.

De altfel, costurile de executie vizeaza si specialistii la care apelezi, pentru ca apeland la un specialist mai putin priceput riscati sa se utilizeze materiale in exces sau sa fie necesare investitii mai mari pentru a executa proiectul corect.

De altfel, costurile pentru un metru patrat de beton se situeaza in jurul valorii de 100 lei.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Modul de executie

 • Turnarea bazei: Inainte de a se turna baza este foarte necesar sa comunicati cu constructorul si sa stabiliti cu exactitate destinatia lucrarii. De altfel, pavajul din beton se va realiza conform nevoilor si conform destinatiei, stabilind in acest mod compozitia si proportiile necesare de materiale, respectiv lucrarile necesare de prelucrare a terenului aflat in discutie, pentru a realiza o constructie corecta din punct de vedere tehnic.
 • Realizarea amprentarii: Dupa ce are loc turnarea cofrajului, a armaturii si respectiv a armaturii, se va turna betonul propriu-zis si se va realiza amprentarea. Adica, prin procedeul de amprentare, se vor utiliza matrite care ii vor permite constructorului sa execute un proiect conform cerintelor beneficiarilor, din punct de vedere stilistic. In prealabil, bineinteles, se va adauga un adeziv sau un agent de antilipire care sa previna imprimarea matritelor in beton sau degradarea modelului.
 • Sigilarea lucrarii cu lacuri de protectie: Este extrem de important ca la finalizarea lucrarii sa se aplice lacul sigilant, asta dupa ce betonul s-a uscat si au fost indepartate toate impuritatile ramase pe suprafata acestuia. Sigirarea suprafetei nu doar ca ofera o durabilitate pavajului din beton de pana la 2-3 ani, motiv pentru care este recomandata lacuirea dupa aceeasi perioada, insa ofera si o rezistenta si un luciu aparte.
Gama culori
Gama culori

Culori si modele disponibile

Betonul amprentat Timisoara este disponibil intr-o varietate larga de culori, existand posibilitatea de a executa o lucrare cu pavaje din beton care sa imite pavajele naturale, fie in culori mai sofisticate si mai indraznete. De altfel, de o varietate larga va puteti bucura si la nivelul modelelor disponibile.

Sunt peste 10 tipuri de modele pentru care puteti opta, in functie de cel care se potriveste cel mai bine cu amplasamentul dumneavoastra. De altfel, unii constructori profesionisti pot detine si monstre de produs care sa va ajute sa vizualizati cat mai aproape de realitate compatibilitatea modelului si a culorii alese.

Avantaje

Pavajul amprentat din Timisoara vine totodata si cu foarte multe avantaje dintre care putem mentiona:

 • Versatilitatea zonelor si a destinatiilor in care il puteti folosi;
 • Costurile reduse de executie si respectiv, costurile reduse la materialele necesare;
 • Rezistenta indelungata la traficul intens si la conditiile din mediul inconjurator;
 • Mentenanta simpla;
 • Rezistenta modelului amprentat si a culorilor utilizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *