Beton amprentat Bucuresti

beton amprentat bucuresti

Daca sunteti in cautarea unor pavaje multifunctionale care sa indeplineasca o serie vasta de criterii estetice si functionale la un pret accesibil, betonul amprentat poate fi cea mai buna solutie. Cu atat mai mult daca sunteti in cautarea unor pavaje rezistente pentru mediile de trafic intens.

De altfel, pavajul din beton amprentat in Bucuresti va ofera o flexibilitate deplina in planificarea aspectului unui amplasament, cat si in ceea ce priveste durabilitatea si mentenanta ulterioara.

Dar despre toate aceste lucruri cat si despre multe alte motive pentru care acest tip de pavare cu beton este solutia moderna si ideala pentru amenajari, veti afla in materialul de astazi.

Principalele informatii pe care le vom oferi astazi sunt:

 • Ce este betonul aflat in discutie;
 • In ce domenii poate fi utilizat betonul de acest tip si cu ce destinatii;
 • La ce costuri trebuie sa va asteptati pentru executia betonului amprentat in Bucuresti;
 • Paleta disponibila de modele si culori;
 • Ce beneficii va ofera pavarea cu beton.

Ce este aceasta tehnica de pavare?

Beton amprentat Bucuresti este un beton clasic prelucrat printr-o serie extra de procese cu ajutorul unei matrite de modelare, cu ajutorul careia poate lua orice forma si orice culoare dorita.

Pavarea cu beton de acest tip are la baza 3 faze principale si aproximativ 11 faze totale de executie printre care: dimensionarea si turnarea sapei de baza, amprentarea betonului si imbracarea rezultatului intr-un strat de sigiliu.

Pavarea continua poate fi executata cu succes intr-un timp redus, indiferent de caracteristicile de baza ale solului. De altfel, acest beton se poate aplica pe diferite suprafete si in diferite locuri unde exista o presiune masiva. 

pavaj din beton amprentat bucuresti

Principalelele intrebuintari ale betonului amprentat in Bucuresti

Fie ca vorbim de casa dumneavoastra de vis si de o serie de anexe sau incaperi prezente pe amplasament, fie ca ne referim la o institutie care are angajati in subortine sau careia ii este calcat pragul de clienti, tehnica de aplicare a acestui beton poate fi utilizat pe scara larga.

Astfel, veti putea surprinde baza din beton, pe care o folosesc foarte multe persoane pentru terase, pentru alei, pentru curte, garaj, la parcari sau rampe de acces. In mod evident lista poate continua cu alte mentiuni de zone de trafic intens.

De altfel este un inlocuitor excelent pentru multe dintre optiunile clasice si/sau traditionale precum: piatra decorativa, lemnul, gazonul etc. 

Gama culori
Gama culori

Caracteristici

Betonul capata pe parcursul executiei acestuia o serie vasta de caracteristici care-l propulseaza in topul materialelor moderne de constructii. Astfel, caracteristicile acestuia ii determina in mod direct avantajele pe care acesta le are.

 • Duritatea: Pavajele continue au o duritate estrem de ridicata ceea ce transforma betonul intr-un material de constructii de durata.
 • Impermeabilitatea: De altfel, aceasta metoda de pavare cu beton nu permite absorbtia si patrunderea unor substante in interiorul masei acestuia, dat fiind respectarea conforma a pasilor de executiei, cat si calitatea materialelor folosite.
 • Versatilitatea: In functie de destinatia necesara se vor folosi diferite amestecuri omogene de materiale de constructii astfel incat betonul continuu rezultat sa fie conform necesitatilor. Acest lucru il face sa fie considerat nu doar un pavaj trainic, cat si unul 100% personalizabil.
 • Eficienta: Daca este sa ne raportam la durabilitatea acestuia pe care o poate avea in timp, veti descoperi ca acest beton are o eficienta ridicata pentru protectia solului, cat si a altor suprafete/zone pe care acesta este aplicat. De altfel, betonul amprentat in Bucuresti are o aderenta ridicata, ceea ce ofera mai multa siguranta atunci cand lucrati sau va aflati intr-un mediu periculos cu potential risc de accidentare.
 • Mentenanta: Mentenanta acestui beton este cat se poate de simpla, la fel de simpla ca cea aplicata oricarui tip de pavaj sau pardoseala. De altfel, un alt lucru comun pe care betonul amprentat il are in raport cu betonul obisnuit sau cu alte pardoseli este ca durabilitatea poate fi mentinuta mai simplu prin evitarea produselor de curatenie pe baza de sare sau agenti foarte toxici.

Pret metru patrat beton amprentat in Bucuresti.

Pretul de executie pe metru patrat este de circa 100 lei, la cheie. De altfel, trebuie sa stiti ca bugetul alocat poate creste cu cat suprafata de lucru este mai mare si in functie de complexitatea proiectului.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Etape executie

La executia betonului amprentat Bucuresti este necesar a se respecta cu atentie toti cei 11 pasi de constructie:

 • Pregatirea zonei – Se analizeaza suprafata pe care se doreste aplicarea betonului si se stabileste daca procesul de executie a betonului poate fi derulat dupa o serie de procese simple de igienizare sau daca sunt necesare procedee mai ampla precum decolmatarea sau tasarea suprafetei.
 • Montarea cofrajului – Odata ce zona a fost pregatita este necesar sa aplicati o structura de baza sau o forma numita cofraj, care sa permita modelarea materialului betonat conform dimensiunilor prestabilite si/sau trasate initial.
 • Aplicarea unui material izolant – Optional, puteti solicita amplasarea unor materiale izolante, ce pot preveni o serie de incidente neplacute precum pierderea unor materiale din structura betonului, scurgeri de apa etc.
 • Instalarea armaturii – Pentru a stabili cu exactitate forma si pozitia pe care trebuie sa o aiba betonul, va fi necesar la acest pas sa utilizati o armatura din plasa metalica rezistenta (fier sau otel).
 • Pomparea betonului – Prin intermediul acestei etape se vor folosi o serie de utilaje speciale ce permit turnarea bazei betonului de o calitate superioara si conform schitei de executie.
 • Aplicarea bazei amprentante – Pentru acest pas este necesar ca conditiile de mediu si caracteristicile materialului (semi-umed) sa fie favorabile, astfel incat la aplicarea unei serii de intaritori specializati pentru pigmentii de culoare solicitati, pentru a permite aderenta materialelor la celelalte etape. 
 • Aplicarea pudrei antilipire – In cadrul acestui pas se va aplica o pudra speciala ce previne lipirea matritelor si respectiv, deteriorarea modelului ales pentru amprentare.
 • Amprentarea betonului – Amprentarea efectiva impune utilizarea unor matrite ce vor fi aplicate in unghi lateral, de la o linie la alta, in mod uniform.
 • Uscarea – Ulterior, betonul este lasat aproximativ 12 ore la uscare, pana ce acesta este perfect uscat. 
 • Spalarea – Odata ce are loc verificarea betonului si se stabileste ca acesta este perfect intarit/uscat, se executa un proces de spalare sub presiune pentru a inddeparta excesul unor materiale si/sau a murdariei. 
 • Sigilarea – In cele din urma betonul se va sigila folosind un lac special, conservandu-i caracteristicile si beneficiile pe termen lung.
pavaj amprentat in bucuresti

Gama de nuante si modelele principale

Catalogul de nuante si modele cuprinde o serie vasta de posibilitati. Este recomandat sa optati fie pentru culori basic sau neutre, fie pentru nuante si modele in contrast cu stilul de pe amplasament. Astfel, puteti creea un impact vizual mai placut si mai relaxant.

De altfel, puteti opta pentru pavaj continuu in nuante de rosu, albastru sau mov, fie pentru modele de pavaje care sa imite piatra cu forme si dimensiuni iregulate, stilul evantai, pavajul belgian si pe cel englezesc etc.

Beneficiile pavajului amprentat in Bucuresti

In cazul pavajelor continue din beton cunoastem aceste beneficii principale:

 • Nu exista puncte slabe pe toata suprafata amplasamentului, dat fiind lucrarile de prelucrare anticipata a bazei si executarea acestuia conform etapelor de executie.
 • Nu exista riscul formarii unor fisuri care sa permita acumularea umiditatii si a mieriei, lucru ce ar putea duce la o degradare rapida a acestuia.
 • Se pot executa lucrari de mentenanta si ingrijire, simple si rapide, pentru a-i conferi o rezistenta de pana la 30 ani vechime.
 • Datorita aplicarii sigiliului, suprafata isi va mentine luciul o perioada indelungata de timp, cu posibilitatea de a reimprospata aspectul la 2-3 ani.
 • Nu se pateaza si nu se uzeaza cu usurinta.