Beton amprentat Ploiesti: Avantaje, Pret

Beton amprentat Ploiesti

Studiile arata ca, in ultimii ani, cel putin trei din cinci persoane ce-si doresc sa desfasoare o serie de proiecte de amenajari interioare si exterioare de succes atat din punct de vedere estetic, cat si functional, dar la un cost accesibil, apeleaza la betonul amprentat in Ploiesti.

Pentru un constructor, istoricul betonului amprentat, caracteristicile si avantajele acestuia nu sunt o noutate. Insa, pentru o persoana lipsita de experienta, aceste informatii pot fi de folos pentru luarea unei decizii corecte privind utilizarea acestuia in cadrul unor proiecte. 

Asadar, iata ce informatii va vom prezenta in cele ce urmeaza si care sunt elementele cheie pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a apela la acesta:

 • Ce este sau ce operatiuni presupune acest tip de pavaj;
 • Cui se adreseaza si catre ce tip de constructii;
 • Cand si de ce sa folosesti betonul amprentat;
 • Costurile pe metru patrat.

Despre beton amprentat in Ploiesti

Spre deosebire de alte materiale de constructii la fel de populare precum betonul amprentat Ploiesti, acesta nu este un material de sine statator, ci se poate obtine avand la baza o structura similara celei de beton, dar care poate fi personalizata conform cerintelor utilizatorilor prin procedeul numit amprentare.

Betonul utilizat are o formula speciala si este asociat cu o serie de unelte si procese speciale de lucru precum realizarea cofrajului, turnarea bazei, amprentarea efectiva cu ajutorul unor forme si matrite, respectiv prin utilizarea unor coloranti intaritor, urmand ca in cele din urma sa aiba loc procesul de sigilare al rezultatului obtinut, pentru o durabilitate sporita in timp. 

Data fiind versatilitatea acestui pavaj si faptul ca el poate replica diferite materiale si stiluri de amenjare, betonul amprentat este larg raspandit si sub denimirea de beton decorativ.

pavaj din Beton amprentat Ploiesti

Care sunt utilizarile?

Asa cum mentionam inca de la bun inceput, betonul amprentat Ploiesti dispune de numeroase avantaje, principalul motiv fiind destinatiile sau spatiile si domeniile foarte vaste in care acesta poate fi utilizat.

In general, betonul imprimat se foloseste cu precadere la amenajari exterioare, insa din ce in ce mai multe persoane au inceput sa apeleze la acesta inclusiv pentru realizarea amenajarilor interioare (de ex. amenajarea unor holuri, bai etc.).

Principalele destinatii de uz in care aesta se foloseste cu precadere sunt:

 • Destinatiile cu trafic intens – Categorie din care fac parte majoritar mediile publice precum zonele industriale, dar si atelierele de lucru, piscine, garduri, fatade, spatii intens circulate de catre persoane fizice si juridice precum parcurile si aleile etc.
 • Destinatii a caror mediu de lucru se desfasoara in conditii speciale – Manipularea unor echipamente, instrumente de lucru sau substante cu grad ridicat de toxicitate si/sau impregnare pot fi protejate prin utilizarea betonului amprentat care are o rezistenta crescuta la socuri si un grad de absorbtie extrem de redus (spre zero).
 • Spatii de depozitare – Betonul amprentat este ideal pentru depozite de marfa, platforme de incarcare, garaje si parcari etc.

Culori

Gama culori
Gama culori

Imitatii

Caracteristici

Multiplele intrebuintari si destinatii de uz ale betonului amprentat in Ploiesti s-au stabilit in baza caracteristicilor principale pe care il detine acest tip de pavaj decorativ.

Se poate spune ca acest beton are o caracterizare destul de complexa si din prisma avantajelor functionale si tehnice, dincolo de impactul estetic si decorativ cunoscut de catre toti utilizatorii care au apelat la acesta pana in prezent. Iata asadar cateva caracteristici esentiale.

 • Executie rapida, pe o gama variata de suprafete de lucru, astfel ca finalizarea procesului de realizare a betonului decorativ pe o suprafata poate avea loc chiar si intr-o zi.
 • Proiectarea 1:1 cu nevoile si dorintele beneficiarului, astfel incat se vor utiliza cantitati cat mai exacte de material de lucru, fara a fi necesare investitii extra surpriza sau a se constata lipsa necesarului de materiale.
 • Obtinerea unor rezultate decorative unice, dat fiind ca betonul amprentat se realizeaza in baza unor matrite si variatii vaste de culoare, precum si conform unor particularitati specificate de fiecare client in parte.
 • Durabilitate sporita atat la socuri, cat si la accidente fizice, chimice, naturale etc.
 • Mentenanta simpla si intretinere specializata la eprioade extrem de mari de timp, astfel incat investitia poate fi revalorificata relativ rapid, betonul decorativ crescand semnificativ confortul si calitatea vietii. 

Care este pretul pe metru patrat?

Costul unui metru patrat de beton amprentat in Ploiesti variaza in functie de specialisti, de experienta, cat si de materialele utilizate sau de pozitia geografica, dimensiunea proiectului si implicatiile oferite/necesare in cadrul serviciului de amenajare cu beton amprentat.

Astfel, in unele cazuri veti gasi beton amprentat cu executie si materie prima inclusa la pretul de 100 lei/m², dar exista si companii/profesionisti care va ofera acelasi servicii cu pana la 25% mai accesibile, fie exclusiv serviciul de executie fara materiale incluse sau fara manopera la acest pret. 

Asadar, in orice proces de amenajare in care urmeaza sa includeti betonul amprentat interesati-va de continutul pachetului oferit, dar si de costurile manoperei care de asemenea sunt stabilite pe zi sau pe m². 

In general, cu cat suprafetele de lucru sunt mai mari, cu atat aveti mai multe sanse de a gasi specialisti care pot oferi si un suport de fidelizare prin reducerea costurilor procesului final. 

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Argumente in vederea alegerii betonului amprentat

Dat fiind multiplele avantaje pe care acest tip de pavaj le ofera, veti gasi numeroase argumente pentru a va convinge ca betonul amprentat Ploiesti este una dintre cele mai bune solutii tehnico-economice pentru proiectul pe care-l ai in vedere.

De exemplu, atat mentenanta acestuia, cat si cea a zonei pe care este amenajat nu necesita conditii speciale de intretinere pe termen lung, durata de viata fiind chiar si de peste 10-20 ani. O data la r-4 ani este recomandata reaplicarea sigiliului insa, in rest, spalarea acestuia cu apa ca in cazul oricarui alt tip de pavaj este o metoda suficienta de intretinere. Totodata, acest beton nu doar ca previne infiltrarea unor elemente si deteriorarea propriu zisa a pavajului, dar in acelasi timp va scuteste si de mentenanta plantelor erbacee nedorite.

De apreciat este si originalitatea rezultatului obtinut si posibilitatea de a reproduce fidel alte materiale si stiluri de materiale cu o rezistenta mult mai redusa si complexitate de intretinere.

In concluzie, daca sunteti in cautarea unui pavaj sau a unei fatade rezistente, care sa nu impuna costuri si timpi ridicati de executie, betonul amprentat in Ploiesti este cea mai oportuna alegere din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *