Beton amprentat Constanta: Avantaje, Pret.

Beton amprentat Constanta

Chiar daca esti o persoana fizica sau una juridica, cel putin o data in viata te vei vedea pus in situatia in care sa soliciti ajutorul unor specialisti privind o serie de amenajari exterioare.

Si fie ca vorbim de fonduri proprii sau de investitii ale unor parteneri este ideal ca lucrarile sa se faca corespunzator, la cele mai inalte standarde. Una din trei lucrari de amenajari exterioare aduc in discutie betonul amprentat in Constanta, care este unul dintre cele mai utilizate pavaje la nivel mondial din prezent.

Asa ca acest ghid este menit sa va ofere informatii pretioase privind:

 • Notiunea si principalele utilizari ale betonului amprentat;
 • Caracteristicile esentiale care pun betonul amprentat in topul celor mai populare materiale de constructie;
 • Costurile necesare pentru amenajarea fiecarui metru patrat;
 • Principalele avantaje ale utilizarii betonului amprentat.

Despre betonul amprentat Constanta

Betonul amprentat Constanta nu este ca atare un material de constructie ce poate fi achizitionat din magazinele de profil. Insa, acesta poate fi obtinut prin asocierea unor procese de pregatire si preparare, prin asocierea unor aditivi, coloranti etc. cu o serie de matrite si pasi bine definiti.

De altfel, promovarea acestui beton se face si sub denumirea de beton decorativ sau beton imprimat. Asadar, ori de cate ori veti intalni aceste denumiri veti sti ca aveti este vorba despre betonul amprentat.

In concluzie, putem spune ca acest tip de pavaje sunt asociate cu un proces complex de lucru ce ofera utilizatorilor numeroase avantaje. 

pavaj din Beton amprentat Constanta

Care sunt utilizarile principale ale betonului amprentat?

Zonele de trafic intens au reprezentat dintotdeauna cea mai mare problema in materie de amenajari, caci adesea, un pavaj care se evidentiaza prin impact vizual, nu detine o serie de caracteristici extraordinare din punct functional.

Asta pana la aparitia betonului amprentat Constanta care este mult mai durabil decat pavajele clasice si care ofera in acelasi timp o foarte mare libertate in utilizarea acestuia si “personalizarea” unei zone.

Astfel, principalele destinatii si utilizari ale betonului amprentat sunt:

 • Amenajari rezidentiale – Betonul amprentat in Constanta poate fi utilizat cu succes in vederea realizarii unor amenajari interioare si exterioare precum pavarea unui garaj, finisarea gardurilor si a fatadelor, pavarea unei curti sau a unei parcari proprii. Se evita insa utilizarea acestuia pe scara larga in materie de amenajari interiori. De exemplu, in locuinte, se evita utilizarea acestuia datorita proprietatilor termice reduse, dar deseori si datorita aspectului estetic de tip industrial.
 • Amenajari industriale – Acest pavaj este excelent in mediile cu toxicitate ridicata, acolo unde exista un trafic intens si/sau scurgeri de substante ce pot afecta cu usurinta pavajele/materialele clasice utilizate la realizarea pardoselilor. Betonul amprentat poate fi utilizat in orice industrie, de la pavarea interioara a camerelor de lucru si pana la pavarea unor parcari interioare si exterioare. 
 • Spatii publice – O incidenta foarte mare a acestui pavaj o vom regasi si atunci cand vorbim de spatii de acces larg si/sau public precum trotuarele, parcuri, aleile pietonale etc.

Culori

Gama culori
Gama culori

Imitatii

Caracteristici

Atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional, betonul decorativ detine o sumedenie de caracteristici si avantaje prin intermediul carora se evidentiaza inaintea altor tipuri de pavaje. Iata care sunt acestea.

 • Design unicat – Spre deosebire de alte tipuri de pavaje sau pardoseli ce au adesea un tipar limitat, cu o gama mult mai redusa in materie de dimensiuni, paleta cromatica si aspect, acest tip de beton permite realizarea unei amenjari cu design unicat datorita libertatii de persinalizare. Poti opta pentru diferite modele de matrite si colorant, respectiv colorant intaritor astfel incat sa asociezi cu usurinta pavajul rezultat cu imprejurimile.
 • Proces de realizare elaborat – Nu e nicicum simplu sa pavezi sau sa finisezi o suprafata cu beton amprentat, insa nu e nici imposibil daca apelezi la specialistul potrivit. Pasii de lucru trebuie respectati cu strictete astfel incat rezultatul sa fie cel dorit, adica un paviment/fatada de exceptie si nu in ultimul rand, durabila.
 • Rezistenta sporita – Compozitia pavajului si amenajarea betonului are loc dupa o serie de standarde si criterii specializate, cu unelte aferente, iar rezultatul obtinut este renumit pentru mentenanta redusa de care acesta nevoie, cat si pentru rezistenta aferenta, motiv pentru care este atat de des utilizat in mediile de lucru periculoase sau in zonele de trafic intens.

Care este pretul pe metru patrat?

Inainte de a derula efectiv operatiunea de amenajare cu ajutorul betonului decorativ vei fi interesat si de costuri, astfel incat sa-ti estimezi cat mai precis costurile finale si bugetul pe care trebuie sa-l aloci amenajarii cu beton amprentat Constanta.

Trebuie sa stii ca nu exista un cost fix si ca, acesta difera de la o regiune si de la un oras la altul, cat si de la o tara la alta. 

In Romania, poti gasi beton decorativ la momentul actual incepand de la pretul de aproximativ 100 lei/m² pret in care, in functie oferta furnizorilor, poti beneficia atat de materia prima necesara pentru obtinerea acestuia, cat si de manopera pentru amenajarea propriu-zisa.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

De ce sa alegi betonul amprentat in Constanta?

Din caracteristicile pe care le are betonul amprentat Constanta se evidentiaza o sumedenie de motive pentru care acest tip de pavaj nu ar trebui sa lipseasca din proiectul tau casnic sau industrial de amenajare. Dar exista trei avantaje principale prin care acesta se evidentiaza precum:

 • Cost avantajos – Betonul decorativ are unul dintre cele mai avantajoase costuri de pe piata, atat din punct de vedere al materiei prime, cat si in ceea ce priveste manopera si mentenanta acestuia. 
 • Disponibilitate vasta de utilizare – Daca pentru utilizarea unor tipuri de pavaje este necesar sa beneficiezi de o serie de conditii speciale pentru a asigura implinirea tuturor cerintelor de baza, cu ajutorul betonului decorativ nu va mai trebui sa realizezi atat de multe compromisuri, fiind ideal pentru numeroase proiecte si spatii de amenajare.  
 • Durabilitate sporita – Utilizarea unui sigiliu special care poate fi reaplicat o data la cativa ani va mentine betonul decorativ in perfecta stare de utilizare zeci de ani la rand. Totodata, nu sunt necesare nici materiale si operatiuni speciale de igienizare. 

In concluzie, betonul amprentat in Constanta este solutia optima pentru o varietate de proiecte de interes larg, bucurandu-se astfel de o popularitate extrem de crescuta datorata avantajelor multiple si pe termen lung pe care acesta le ofera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *