Beton amprentat Targoviste

Beton amprentat Targoviste

Betonul amprentat este o inovatie foarte inteligenta și inovatoare, cu rezultate estetice si de rezistenta foarte apreciate. Suprafata de uz a betonului amprentat poate fi texturata sau in relief si poate sa aiba apect de caramida, marmura, granit, ardezie, lespede de piatra, piatra de rau, gresie, tigla, lemn etc. 

Care sunt utilizarile principale?

Beton amprentat Targoviste se utilizeaza atat in plan orizontal precum si in plan vertical.

In plan vertical, betonul amprentat este cel mai frecvent folosit la finisarea gardurilor, peretilor, fatadelor. 

In plan orizontal se foloseste atat la interior pentru: holuri, spatiul de la intrare in locuinta, garaje, cat si la exterior pentru: trotuare, piete publice, terase, alei publice sau in curte, pardoseala piscinei, terase, parcari, rampe de acces si altele.

pavaj din Beton amprentat in Targoviste

Caracteristici

Pentru a ne da seama ce diferentiaza o executie de beton amprentat in Targoviste de alte tipuri de suprafete, trebuie sa cunoastem cateva din caracteristicile esentiale:

 • Este obtinut prin imprimarea suprafatei de beton finisata, proaspat turnata, cu matrite care imita diferite forme si modele. Modalitatea de executie presupune operatia clasica a turnarii in sapa a betonului, peste care se adauga operatiuni specifice amprentarii si intretinerii. Astfel, pana la forma finala, executia unei lucrari de betonare amprentata presupune pricepere si atentie in mai multe faze esentiale: tasarea si pregatirea zonei de turnare a sapei, montarea cofrajului, aplicarea armaturii de fier, operatia de turnare a betonului, aplicarea colorantului intaritor, aplicarea prafului antilipire, interventia cu matritele de amprentare, curatarea suprafetei dupa respectarea timpului de uscare, taierea si sigilarea rosturilor de dilatare, pulverizarea solutiei de sigilare a suprafetei.
 • Atentia in fiecare etapa de executie si calitatea materialelor folosite (betonul, colorantul intaritor, praful antilipire, lacurile pe baza de apa si solvent, rasina)  garanteaza o folosire placuta si pe termen lung a lucrarii.
 • Performanta deosebita si rezistenta in timp. O curte sau alee din beton amprentat va fi utilizata foarte bine multi ani. Nu se va scufunda inegal ca alte tipuri de suprafete si va rezista traficului intens, mobilierului de terasa si actiunilor copiilor sau a animalelor de companie. 
 • Timpul de executie rapid. Suprafata de beton amprentat se executa in timp scurt. Este mult mai rapid de instalat decat pietrele naturale sau terasele de pavaj si necesita mai putina munca. Astfel va veti readuce viata la normal foarte repede.
 • Intretinerea usoara si deloc costisitoare. Daca doriti sa nu va suprasolicite intretinerea locuintei, utilizati beton amprentat. Chiar daca betonul arata luxos, singura sa cerinta de intretinere este ca acesta sa fie resigilat o data la doi ani. Resigilarea va impiedica sa devina aschiat sau crapat și va contribui, de asemenea, la pastrarea culorii sale. In afara de resigilare, maturati-l pentru a-l pastra liber de resturi și murdarie. 
 • Pretul accesibil. Betonul imprimat este mult mai putin costisitor decat multe alte optiuni de suprafata pentru terasa. Deoarece nu necesita atat de multa munca de instalare ca piatra naturala sau pavele, costul general este mai mic. Betonul in sine este, de asemenea, mai putin costisitor decat multe alte materiale de suprafata. 
 • Posibilitatea personalizarii pe diverse modele si culori. Deoarece betonul este turnat la fata locului, acesta este supus multor optiuni de personalizare diferite. Betonul poate fi colorat pentru a se potrivi cu exteriorul casei, cu tenta piscinei, gardurile sau orice altceva. In acest fel, suprafata din beton amprentat va arata de parca ar fi facut parte dintotdeauna din designul general. De asemenea, betonul poate fi stantat in practic orice model, oferindu-va optiuni de proiectare nelimitate. 

Modele

Culori

Gama culori
Gama culori

Care este pretul pe metru patrat?

Pretul depinde de factorii specifici: dificultatea amenajarii terenului de lucru, calitatea materialelor folosite, marimea suprafetei, tipul de matrita ales, timpul dorit de executie.

In general pretul pe metru patrat pentru beton amprentat in Targoviste variaza in jurul sumei de 100 lei, cu manopera si toate materialele incluse.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

De ce sa alegem betonul amprentat in Targoviste?

In parcuri, pe strada, in vizite la prieteni, observam din ce in ce mai multe alei, curti, garduri, executate din beton amprentat Targoviste. Nu e doar o moda, este o solutie desteapta pentru a ne amenaja spatiul inconjurator.

Sunt cateva beneficii clare si incontestabile ale suprafetelor din beton amprentat:

 • Durabilitatea. Betonul are o rezistenta mare la fenomene naturale normale sau deosebite dar si la actiunile noastre de zi cu zi. Majoritatea celorlalte suprafete au de suferit sau se degradeaza iremeadiabil la intemperii, socuri mecanice sau efectul inghet/dezghet, in timp ce betonul va rezista ani sau zeci de ani fara sa fie afectat.
 • Puteti crea o simbioza intre spatiul exterior si interior. Deoarece se preteaza atat pentru amenajarea gardurilor, aleilor, curtii, piscinei dar si paretilor interiori, holurilor si spatiilor de la intrare, aveti posibilitatea sa va proiectati un spatiu armonios intre curtea si casa dumneavoastra. Veti resimti o armonie, o stare noua, pe care alte solutii de amenajare nu vi-o pot oferi.
 • Versatilitatea. Curtea, garajul sau gardul dumneavoastra pot fi foarte diferite de ale vecinilor sau prietenilor. Variantele diferite de colorare si gama larga de matrite si forme vor duce la un rezultat absolut unic. Betonul se formeaza cu usurinta în orice forma, permitandu-va sa ameliorati restrictiile de spațiu din curtea casei sau sa incorporati curbe atractive. Cu ajutorul petelor si a altor metode de colorare se poate realiza, de asemenea, aproape orice nuanta imaginabila, care sa se potriveasca fatadei casei sau sa se asorteze cu peisajul natural. Daca alte tipuri de suprafete va limiteaza optiunile de alegere, cu betonul amprentat primiti exact designul dorit, in culoarea dorita.
 • Economie in buget. Pretul scazut, timpul de executie rapid si intretinerea usoara duc intr-un final la mai multi bani in buzunarul dumneavoastra. Daca suprafetele din lemn, marmura, dale sau pavele de piatra, au un cost mare si un pret al intretinerii foarte ridicat, betonul amprentat in Targoviste este prietenos cu bugetul.
 • Prietenos cu mediul. Betonul, in comparatie cu lemnul, marmura, chiar si caramida este mai putin consumator de resurse esentiale, astfel ca impactul asupra mediului este redus. Si faptul ca nu necesita intretinere complexa sau frecventa, ajuta la salvarea de resurse naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *