Beton amprentat Brasov

beton amprentat brasov

Atunci cand vorbim de finisaje, alegerea pardoselii potrivite reprezinta un punct cheie foarte important. Pardoseala nu trebuie sa se potriveasca doar din punct de vedere estetic, ci trebuie sa asigure si o serie de particularitati functionale in functie de nevoile amplasamentului si ale dumneavoastra. 

De altfel, beton amprentat in Brasov este una dintre cele mai populare alegeri in prezent, in special pentru amenajarile de exterior. Cu ajutorul betonului amprentat puteti duce la bun sfarsit proiecte ample de amenajare acoperind sfera dorintelor si a nevoilor.

Astfel, acest material va va oferi informatii pretioase despre:

 • Ce este un pavaj din beton amprentat;
 • Ce utilizari i se pot atribui pavarii cu acest tip de beton;
 • Care sunt principalele caracteristici;
 • Cat costa amenajarea unui metru patrat;
 • Cum este amenajat un beton amprentat etc.

Ce este betonul amprentat in Brasov?

Beton amprentat Brasov este unul dintre cele mai cautate tipuri de pavaje de la ora actuala. Acesta vine cu o serie vasta de beneficii atat din punct de vedere a fiabilitatii estetice, cat si a celei functionale.

Este un inlocuitor excelent pentru diferite alte tipuri de pavaje si/sau pardoseli, dat fiind si durabilitatea extinsa a acestuia. 

Pavarea cu acest tip de beton este practic un conglomerat sau un amestec de substante cu o compozitie similara betonului obisnuit (nisip, ciment apa etc.), la care se adauga o serie de aditivi fizico-chimici specializati precum poliproplena, intaritori si coloranti, respectiv agenti de aderenta si fixare. 

Veti regasi pavajul din beton amprentat Brasov in comert sub diferite denumiri precum beton decorativ sau ciment amprentat.

pavaj din beton amprentat in Brasov

Care sunt utilizarile principale ale acestei metode de pavare?

Din punct de vedere al destinatiilor pe care i le puteti intrebuinta acestui tip de beton putem vorbi, asa cum mentionam si anterior, de o versatilitate foarte ridicata.

Pavarea cu acest beton este folosita la scara larga de peste 10 ani atat in cazul locurilor cu destinatie publica, cat si in industrie sau la amenajarea interioara si exterioara a locuintelor si a anexelor acestora.

Astfel, betonul amprentat in Brasov se va regasi atat la terase, cat si la amenajarea pavajelor pentru parcuri si gradini, la amenajarea trotuarelor, la amenajarea unei boxe sau a unui garaj, pentru rampa de acces sau pentru parcari.

Asadar, dat fiind versatilitatea acestuia, pavarea cu beton ocupa unul dintre locurile pe podium in ceea ce priveste popularitatea si utilizarea acestuia. In esenta, pavarea cu beton este alegerea ideala daca doriti sa amenazati o zona de trafic intens.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Caracteristici

Metoda de pavare cu acest tip de beton are o serie de caracteristici si beneficii la fel de vaste, lucru care de altfel au ajutat la cresterea popularitatii acestuia.

Betonul este unul dintre materialele de constructie cele mai fiabile, fiind usor si rapid de prelucrat, atfel incat executia unui proiect sa aiba loc intr-o perioada relativ scurta de timp. 

De asemenea, pavajul amprentat in Brasov are o rezistenta mult mai ridicata decat cel clasic care de altfel este si mult mai limitat.

De altfel, pavarea cu betonul ce permite o modelare vasta este o alternativa foarte buna daca va doriti sa amenajati o zona de trafic intens insa aveti la dispozitie un buget limitat. 

Acesta este de regula un tip de pavaj impermeabil care se intretine cu usurinta si care poate fi utilizat indiferent de unghiul de inclinare al pantei pe care urmeaza a fi turnat.

Gama culori
Gama culori

Care este pretul pe metru patrat?

Dupa cum mentionam si anterior, executia si utilizarea betonului amprentat in cazul unor amenajari este o solutie economica, astfel incat pretul este mult mai accesibil fata de alte pavaje/pardoseli clasice. Insa, trebuie sa tineti cont ca pretul total al unei constructii din acest beton depinde de suprafata pe care o aveti in lucru, cat si de caracteristicile acestuia sau de materialele utilizate.

In general, costurile pe metru patrat variaza intre 100 si 150 lei, in functie de suprafata si necesitatile proiectului, cu toate materialele de lucru incluse. La acest pret bineinteles ca se va adauga si costurile de manopera ale constructorului, care pot fi diferite.

Dat fiind o investitie de viitor, va recomandam sa apelati la adevarati profesionisti care sa execute aplicarea acestuia ca la carte.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Etapele de executie

Executia si aplicarea betonului amprentat in Brasov are la baza 3 etape principale:

 • Turnarea bazei – Care se face in prelabil numai dupa ce terenul a fost atent curatat si nivelat astfel incat executia betonului sa poata fi realizata corespunzator si sa aiba o durabilitate crescuta.
 • Amprentarea betonului – Proces in urma careia pavarea cu beton capata forma si design-ul dorit, respectiv culoarea aleasa de catre dumneavoastra.
 • Sigilarea suprafetei cu lacuri de protectie– Sigilarea se realizaza intr-un mod special cu un material sigilant, ce  restabileste durabilitatea in timp si aspectul mult dorit.

Gama de culori si principalele modele

In ceea ce priveste gama de culori si modelele disponibile, trebuie sa stiti ca tehnica de pavare cu beton va pune la dispozitie numeroase optiuni.

Astfel, catalogul cromatic cuprinde aproximativ 24 de nuante diferite, din diferite sfere cromatice si intensitati. Astfel, aveti o libertate foarte mare pentru a asocia pavajul cu restul ambientului si cu designul sau stilul dominant.

In acest mod puteti creea un tot unitar care sa se imbine perfect din punct de vedere estetic sau puteti realiza un contrast potrivit conform normelor aflate in vigoare (de exemplu culoarea gri, prezenta in mod universal la realizarea trotuarelor si a multor alei pietonale).

De altfel, in ceea ce priveste forma si design-ul propriu-zis al betonului, puteti opta de asemenea pentru o varietate de forme si imprimeuri.

Pavarea cu beton este adesea folosita in constructii pentru a imita cu succes si indeosebi, materialele naturale.

Astfel, cele mai uzuale modele de beton sunt de forma pietrei decorative regulate sau iregulate, dupa forma lemnului, a pietrelor de rau sau chiar si a pietrei englezesti.

De ce sa alegeti betonul amprentat in Brasov?

Dupa cum bine ati observat pana in acest punct, un beton amprentat Brasov va ofera numeroase avantaje.

 • Pavarea cu beton are o serie vasta de aplicari pe diferite suprafete si in diferite medii, indiferent de destinatia prestabilita a acestora.
 • Pavajele din beton amprentat nu se pateaza si au o rezistenta si o durabilitate ridicata impotriva unor agenti poluanti sau a conditiilor de mediu.
 • De altfel, tehnica de aplicare si executie a betonului este o solutie economica care faciliteaza existenta unui proiect bine definit, dar si de calitate, executat rapid si cu un buget redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *