Beton amprentat Pitesti

beton amprentat pitesti

Atunci cand discutam despre amenajari exterioare, una dintre cele mai moderne tehnologii in acest domeniu se numeste beton amprentat Pitesti. Desi denumirea poate crea confuzie, am decis sa va prezentam in acest articol tot ce ar trebui sa stiti despre aceasta solutie.

Ce este betonul amprentat Pitesti?

Asadar, aceasta inovatie recenta numita beton amprentat in Pitesti este un compus ce are la baza ciment, agreagete si aditivi speciali. Mixat cu o multitudine de aditivi, acesta este potrivit pentru orice tip de intrebuintare in amenajarile exterioare din curti, parcuri, trotuare si nu numai.

Care sunt utilizarile principale?

Facand referire la o gama foarte variata de optiuni, aplicabilitatea acestuia este vasta, iar aproape orice suprafata plana de exterior poate fi acoperita cu beton amprentat. Calitatea ridicata a produsului il face apt pentru a fi utilizat pentru:

 • Terase
 • Alei pietonale
 • Garaje
 • Parcari auto
 • Curti private
 • Trotuare etc.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Caracteristici

Clima din tara noastra poate reprezenta cel mai mare dusman al oricarei forme de amenajare exterioara. Cu toate acestea, betonul amprentat infrunta cu brio aceasta problema.

Aditivii speciali adaugati la formula pentru beton amprentat in Pitesti, Arges ii confera acestuia o rezistenta net superioara fata de multe alte solutii de amenajari exterioare.

Cateva dintre avantajele utilizarii pavajului amprentat Pitesti pot fi:

 • Rezistenta la socuri – Betonul amprentat nu se va deforma sau nu vor aparea fisuri pe suprafata indiferent de duritatea materialului ce a provocat impactul.
 • Rezistența la greutate – Greutatea unui autoturism nu este o provocare pentru acest beton. Chiar daca ne referim la un SUV, cu o masa considerabil mai mare fata de un autoturism clasic greutatea lui va fi distribuita uniform pe beton fara sa existe riscul de deformare. 
 • Rezistenta la intemperii – Indiferent de anotimp, temperatura crescuta in toiul verii sau gerul in plina iarna nu vor afecta materialul in niciun fel deoarece betonul nu sufera transformari.
 • Timpul de executie – Timpul de predare al proiectului este mult mai mic fata de pavajul clasic sau al oricarui tip de gresie. Cand alegeti beton amprentat, 48 ore sunt suficiente pentru a infrumuseta curtea din fata casei dumneavoastra.
 • Prețuri accesibile – Costurile mici fac din aceasta inovatie un adevarat competitor pentru pavajul clasic sau al betonului cu aparenta inestetica.
pavaj din beton amprentat in Pitesti, Arges

Care este pretul pe metru patrat?

In functie de suprafata pe care doriti sa o infrumusetati, dar si de gradul de complexitate al modelului ales, pretul in medie este de aproximativ 100 lei/metru patrat in Pitesti, Arges.

Aceasta oferta include si materialele necesare pentru a finaliza executia lucrarii cu beton amprentat Pitesti, insa cel mai indicat este sa apelati echipa de profesionisti, pentru a putea obtine un tarif exact, personalizat in functie de nevoile dumneavoastra.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Etape executie

Cand vine vorba de executie, iata care sunt pasii de urmat, pentru a ne asigura de succesul proiectului dumneavoastra:

 1. Pregatirea terenului: Pregatirile in vederea turnarii unui strat de beton reprezinta un proces necesar si extrem important. Aici se pot face economii de material. Terenul fiind nivelat, grosimea sapei va fi uniforma, ceea ce va duce la o calitate ridicata a lucrarii. Chiar si din acest moment trebuie sa ne gandim la rezistenta materialului.
 2. Montarea cofrajului: Pasul al 2-lea este definit de montarea cofrajului. Se vor monta panouri din plastic, lemn sau metal pe perimetrul pe care doriti sa il amenajati cu beton amprentat in Pitesti.
 3. Ancorarea cofrajului: Fixarea si ancorarea cofrajului previn dilatarea sau chiar distrugerea completa in urma presiunii create de betonul proaspat.
 4. Hidroizolația (optional): In al 4-lea pas, vom hidroizola terenul cu ajutorul unei folii ce se va aseza direct pe pamant. Astfel vom preveni scurgerea laptelui de beton in pamant dar si infiltrarea apei in beton, lucru ce va creste rezistenta betonului in timp. 
 5. Armaturile: In urma hidroizolatiei se va arma suprafata de turnare printr-o plasa de fier de diferite grosmi. Pot fi folosite plase cu diametre de la 4 la 12 milimetri, in functie de tipul terenului, cantitatea de material folosita si suprafata de turnare. Acea plasa va fi fixata la cel putin 4 centimetri deasupra pamantului folosind distantieri din plastic, lemn sau fier.
 6. Turnarea betonului: Dupa turnare, betonul se va trage pentru a avea o suprafata plana si uniforma. Se va folosi atat praf intaritor cat si pigment de culoare. Acest aditiv va crea o bariera intre sablon si betonul turnat pentru a elimina posibilitatea ca materialul sa se lipeasca de matrita.
 7. SFAT: Recomandam ca materialul sa fie comandat dintr-o statie de betoane. Faptul ca este mixat pe o perioada indelungata sporeste rezistenta acestuia in timp. 
 8. Amprentarea: Acesti pasi fiind executati corect, ramane procedura de amprentare propriu zisa. Forma specifica modelului si utilizarea acesteia depind de alegerea dumneavoastra. Se va respecta directia de amprentare. Procedura este aceeasi de la inceput pana la ultimul colt. In cazul in care sablonul nu reprezita o cota exacta in dimensiunile suprafetei prelucrate, se vor folosi forme mai mici de completare a amprentarii.
 9. Curatarea rosturilor: Dupa intarirea completa, se vor curata resturile de material sub jet puternic de apa. Aspectul este deja schimbat. Mai ramane doar finisarea, si veti avea in final terenul dorit adus in cea mai buna forma cu ajutorul dat de acest beton.
 10. Finisarea: Pentru a preveni eventualele infiltratii de apa si pentru a prezerva cat mai mult aspectul formelor alese de dumneavoastra  se va folosi un lac special. Rolul acestuia este si de luciu, pentru a se apropia cat mai mult de imaginea naturala a materialului imitat. 

In final, tot ce ramane de facut este sa admirati noua imagine a spatului proaspat intrebuintat de dumneavoastra.

turnare beton

Gama de culori si principalele modele

Modelul si culoarea folosite pentru beton amprentat in Pitesti se completeaza reciproc. Acestea se folosesc impreuna, asa cum apar si in stare naturala. Ca modele, betonul amprentat poate imita:

 • Caramida 
 • Piatra
 • Lemn
 • Diferite alte texturi

Paletarul ce se poate folosi va poate purta catre o multitudine de decizii care mai de care satisfacatoare. Important este ca trecerea de la o constructie deja existenta, la betonul acesta sa nu fie observata, dar in acelasi timp sa completeze ca un intreg imaginea de ansamblu. Culorile cele mai des folosite pentru finisarea betonului amprentat sunt:

 • Alb
 • Rosu
 • Galben
 • Portocaliu
 • Maro
 • Negru
 • Grena
 • Verde 
 • Crem etc.
Gama culori
Gama culori

De ce sa alegem betonul amprentat in Pitesti?

Betonul amprentat Pitesti are cu siguranta o multime de avantaje si se va dovedi o solutie extrem de benefica proiectului dumneavoastra. Iata cateva dintre avantajele acestuia:

 • Betonul in sine este un material cu istorie ce si-a impus punctul de vedere cu privire la rezistenta in timp. 
 • Spre deosebire de alte solutii, pretul acestuia este scazut
 • Modul de prelucrare este rapid
 • Procesul de amprentare ii confera o rezistenta mult mai mare, dar si un aspect unic.

Acestea fiind spuse, daca aveti nevoie de o alee, ori trebuie sa amenajati un spatiu din curte, acest pavaj din beton este cu siguranta solutia optima pentru dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *