Beton amprentat Craiova

beton amprentat craiova

Betonul este cu siguranta un material indispensabil in zilele noastre. Folosit inca din perioada Imperiului Roman, acesta este imbunatatit constant de catre producatori. Astazi, numeroasele studii si cercetari au creat un derivat numit beton amprentat in Craiova care este poate cea mai buna solutie pentru amenajare a spatiilor exterioare. In prezent este folosit de la spatiile industriale pana la aleea din fata curtii sau intrarea in garaj.

Ce este betonul amprentat Craiova?

Betonul amprentat este un beton normal mixat cu alti compusi si pigmenti, modelat si texturat pentru a semana cu piatra de rau, lemn, caramida sau alte modele si texturi. Atuul acestui material de a putea fi colorat si modelat in limitele imaginatiei reprezinta o solutie ieftina, rapida si moderna pentru designul exterior sau interior.

Care sunt utilizarile principale?

Cand vine vorba despre beton amprentat Craiova, aplicabilitatea acestuia este vasta. Acelasi material poate fi folosit pentru a imita orice tip de material ce ar fi putut fi utilizat in curtea dumneavoastra sau la trotuare ori piete publice. Va vom da cateva exemple:

 • Piatra de rau – este foarte des intalnita in jurul piscinelor sau locurilor de pe marginea spatiilor verzi. Santurile minuscule si suprafata neregulata a acestei forme permit scurgerea apei si faciliteaza o buna aderenta.
 • Lemnul – avand posibilitatea de a fi inlocuit de o structura de beton amprentat, nu va mai exista problema degradarii acestuia in timp.
 • Granit – pentru un cost mult mai mic fata de materialul natural puteti avea o suprafata ce imita perfect granitul, dar care este mult mai rezistenta.

La nivel industrial este mai putin utilizat, se poate turna in interior ca o suprafata fina, lucioasa. Avantajul este ca veti avea o podea foarte usor de intretinut si de degresat.

pavaj amprentat din beton in craiova

Caracteristici pavaj amprentat Craiova

Pavajul amprentat Craiova se bucura de caracteristici unice care il fac foarte fiabil si poate fi utilizat in proiecte cu aplicabilitate vasta.

 • Diversitatea: Cand ne gandim la beton amprentat in Craiova variantele sunt aproape nelimitate, deoarece terasa sau aleea din fata garajului pot imita lemnul sau piatra de rau, sau ambele in egala masura, in fuctie de gusturile dumneavoastra. Jumatate din curte poate arata ca o alee din Egiptul Antic, iar cealalta jumatate cu albia unui rau secat.
 • Durabilitatea: Fata de pavelele ce sunt montate pe pat de nisip, betonul amprentat este turnat avand o fundatie solida, armata cu fier. Impreuna cu aditivii de intarire, formeaza o suprafata foarte rezistenta. Faptul ca formele sunt obtinute la suprafata materialului, acesta ramane la fel de stabil si rezistent, pe cand la montajul clasic vibratiile suferite pe o intinsa perioada de timp de catre material reprezinta un factor decisiv.
 • Impermeabilitatea: Este un subiect tabu pentru majoritatea mterialelor de exterior. Cat timp se infiltreaza apa, efect amplificat si de procesul de inghet – dezghet, apar fisuri ce necesita costuri mari de reparatie. La acest pavaj continuu din beton, stratul lucios si protector din rasina pe baza de solvent aplicat pe suprafata materialului elimina aceasta posibilitate.
 • Intretinerea: Poate fi necesara doar pe termen lung, dupa caz, prin aplicarea unui nou strat de lac protector pe suprafata.
executie beton amprentat in craiova

Care este pretul pe metru patrat?

Pretul pe metru patrat pentru a turna beton amprentat in Craiova difera in functie de suprafata, volumul si complexitate. Astfel, daca dumoneavoastra doriti un pavaj ce imita piatra cubica, avand o singura culoare, costul, implicit si timpul necesar executarii sunt mici.

In cazul in care formele si culorile sunt mai complexe, timpul de executare si costurile vor creste. Facand o medie, pretul este in jur de 100-150 RON pe metru patrat cu toate materialele incluse. Tot ce trebuie sa faceti este sa priviti cum proiectul dumneavoastra prinde forma.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Etapele de executie

Pregatirea spatiului de lucru este un proces exact ce necesita cea mai mult atentie. Odata ce totul este pregatit,ramane doar ca materialul sa fie turnat si personalizat in functie de gustul si tema spatiului destinat. Procedura este urmatoarea:

 1. Nivelarea si tasarea terenului: Pentru a avea o sapa de baza cu o grosime uniforma, terenul trebuie nivelat si tasat, luand in calcul panta de scurgere a apei.
 2. Trasarea spatiului de turnare: Trasarea este o procedura de rabdare si calcul. In urma acestei proceduri vom afla unele masuratori vitale. Aici ne referim la volumul necesar de beton, panta de scurgere, dimensiunea formelor incat sa se poata incadra perfect la marginea suprafetei.
 3. Montarea si fixarea cofrajului: Acest pas are ca scop motarea unor placi de lemn, fier sau plastic pe perimetrul spatiului ce va fi prelucrat pentru a preveni scurgerea materialului lichid. Fixarea este un proces ce necesita experienta. 
 4. Hidroizolarea: Se va aplica o folie de plastic intre pamant si suprafata turnata pentru a preveni infiltrarile de apa si scurgerea laptelui de beton in pamant. Acest pas este optional.
 5. Introducerea armaturii: Acest pas este necesar pentru a-i oferi materialului o rezistenta la greutate. In functie de destiantia suprafetei se vor folosi dimensiuni mai mari ale plasei de fier cat si grosimi mai mari ale sapei de baza.
 6. Turnarea si nivelarea betonului: Se recomanda folosirea sistemelor mecanizate in cazul suprafetelor foarte mari, deoarece reteta este controlata electronic iar timpul de mixare necesar omogenizarii materialelor folosite este mai indelungat. Pentru suprafete mici betonul este turnat si nivelat cu rigle de catre meserias. 
 7. Aplicarea pigmentilor de culoare: Cat timp betonul este inca umed, se va aplica culoarea. Se procedeaza in asa fel incat cele doua materiale se vor amesteca iar culoarea va ramane timp indelungat in materialul turnat. 
 8. Amprentarea suprafetei: La aceasta etapa constatam ca proiectul si este aproape gata. Amprentarea suprafetei se face incepand dintr-un colt anume, dar si incepand din jumatate, pentru a se asigura de aliniera perfecta a montajului.
 9. Finisarea: In urma procesului de amprentare pot ramane resturi ale materialului. Se vor indeparta sub jet puternic de apa. Dupa acest pas, se va aplica un strat de lac protector. Putem spune ca am reusit sa turnam si sa finisam cu succes proiectul dumneavoastra de beton amprentat.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Gama de culori si principalele modele

Aspectul unic, pretul mic si varietatea designului fac din acest material cea mai buna alegere. In functie de tipul destinat suprafetei, pot exista o multitudine de modele si culori ce corespund. Aceasta armonie este in principal copiata din natura.

Unele modele pot fi:

 • piatra iregulara, piatra continua sau piatra de rau
 • lemn invechit sau natural
 • pavaj belgian sau parizian
 • evantai european sau piatra cubica
 • pavele invechite sau gresie

Vorbind despre culori, paletarul acestei tehnologii este extins, avand culori precum: grena, portocaliu, rosu, verde, alb, crem, negru, gri etc. 

Gama culori
Gama culori

De ce sa alegem betonul amprentat in Craiova?

Puteti opta pentru beton amprentat in Craiova deoarece:

 • Este mult mai durabil si usor de intretinut.
 • Se monteaza usor la costuri mai mici
 • Rezista la schimbari bruste de temperatura
 • Rezistent la presiuni mari si utilaje
 • Nu se pateaza datorita stratului protector

In concluzie, aceasta tehnologie este considerata o evolutie in categoria finisajelor exterioare deoarece imita, la un pret mic si o calitate ridicata aproape orice imagine. Albia unui rau secat sau un fragment dintr-o piata a unei civilitatii antice pot fi realizate in mai putin de 48 de ore.