Beton amprentat Arad

beton amprentat arad

Poriectele de amenajare exterioara vor putea fi finalizate cu usurinta prin intermediul betonului amprentat. Daca esti in cautare de beton amprentat in Arad, iti va fi de ajutor cunoasterea procesului de executie, dar si avantajele pe care ti le poate oferi. 

Avantajele betonului amprentat in Arad

Un aspect esential ce poate fi remarcat inca de la prima analiza a unui proiect de amenajare beton amprentat in Arad este estetica. Betonul amprentat permite o personalizare vasta, in contrast cu nevoile si aspectul amplasamentului. 

Aspectul este completat de rolul multifunctional al acestuia, betonul amprentat fiind adecvat pentru o varietate de amenajari precum: pasaje pietonale, garaje, alei, hale industriale, zone de acces care sunt supuse unui trafic intens, zone de depozitare etc. 

Asadar, beton amprentat in Arad poate fi exact ceea ce ai nevoie daca zona pe care-ti doresti s-o amenajezi se inscrie intr-una dintre situatiile de mai sus. 

Durabilitatea si timpul redus de executie al betonului de acest tip este primul lucru care se ia in calcul la alegerea unei amenjari de acest tip, dar si costul de amenajare, care e net inferior altor tipuri de amenajari. 

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Executie beton amprentat in Arad

Betonul amprentat este un amplu proces de executie ca urmare a reproducerii unor faze de lucru. Este foarte importanta cunoasterea pasilor de lucru, precum si respectarea pas cu pas a etapelor de constructie, astfel incat sa se obtina beton amprentat in Arad de cea mai buna calitate. Iata pasii de lucru ce trebuie reprodusi in vederea executiei. 

Pasul 1: Pregatirea terenului si realizarea cofrajului

Inainte de procedura efectiva de amenajare beton amprentat in Arad, specialistul va analiza suprafata de lucru, va propune o serie de lucrari pregatitoare si va putea estima costul final de proces. Costul este la fel de unic si personalizat ca rezultatul obtinut si poate varia in functie de suprafata de lucru si de particularitatile betonului dorit (culoare, model etc.).

Ulterior aprobarilor si pentru demararea amenajarii acestui tip de beton se realizeaza procedura de curatare. Terenul este ulterior adus la acelasi nivel pe intreaga suprafata de lucru, urmand sa aiba loc realizarea cofrajului betonului amprentat. 

In cele din urma, prima etapa a procesului de realizare a suprafetei betonate impune stabilirea formei astfel incat, rezultatul sa aiba aspectul si forma dorita.

Pasul 2: Realizarea armaturii

In cazul in care procesul de executie va avea loc pe o suprafata ce urmeaza a fi intens circulata sau supusa la contractii, se va instala o plasa sau bare de fier care sa ofere o rezistenta mai ridicata.

Pasul 3: Turnarea sapei betonate

Betonul amprentat se realizeaza prin omogenizarea si suprapunerea unor materiale de constructie. Astfel, pe suprafata delimitata se vor realiza efectiv primii pasi ai procesului de obtinere a betonului amprentat in Arad, prin omogenizarea fibrei de polipropilena cu adezivul plastifiant, formand temelia lucrarii. 

Pasul 4: Uniformizarea sapei

Cu ajutorul unor instrumente de lucru specifice constructiilor de acest tip, nivelurile de materiale aplicate pana in acest punct vor fi uniformizate si aduse in plan drept. 

Pasul 5: Intarirea si sigilarea sapei

Folosind un amestec de ciment, nisip de cuart si aditivi de omogenizare, peste sapa din beton, se va putea stimula intarirea lucrarii realizate anterior si sigilarea acesteia. 

Acest pas va scoate la iveala pentru prima data unicitatea modelului si a executiei proiectului, la amestecul de sigilare a sapei folosindu-se un colorant intaritor ales dupa preferintele proprii.

Pasul 6: Aplicarea si uniformizarea colorantului intaritor

Atunci cand betonul amprentat se afla in faza de uscare, se realizeaza anticipat unei fixari definitive si aplicarea, respectiv uniformizarea colorantului intaritor. 

Pentru acest pas se folosesc coloranti si prafuri speciale, menite sa redea betonului aspectul dorit din punct de vedere cromatic. 

Pasul 7: Procesul de antilipire pe suprafata stratului de lucru

Beton amprentat in Arad nu poate fi realizat si fara aplicarea etapelor de lucru de pana in prezent, dar si fara aplicarea unui praf cu proprietati antilipire care previne lipirea matritelor de lucru ce urmeaza a contribui la redarea intru tocmai, a modelului dorit. Procesul permite in acest mod reproducerea si stabilizarea culorii alese la amprentare.

Pasul 8:  Etapa de amprentare

In faza de amprentare se folosesc matrite diverse care permit utilizatorilor sa aleaga si sa ofere amenajarii de beton amprentat modelul dorit. De fapt, acest proces face posibila asocierea 1:1 a amenajarii cu o serie de finisaje frecvent intalnite atat in cadrul amenajarilor interioare, cat si la cele exterioare (piatra de diferite forme si tipuri, lemn, marmura etc.). Etapa de amprentare ofera si mai multa unicitate proiectului de executie a sapei din beton si se alege in functie de disponibilitatea si catalogul disponibil in portofoliul specialistilor, respectiv de alegerea beneficiarilor finali.Etapa de amprentarese efectueaza rapid, in functie de tipul materialelor utilizate si respectiv, uscarea rezultatului obtinut pana in acest punct.

Pasul 9: Executia rosturilor de dilatare

Sub actiunea factorilor de mediu, betonul amprentat are capacitatea de a-si mari volumul sau de a se dilata. Lucrarile de taiere sau executia rosturilor de dilatare are loc in termen de 12-24 ore de la turnarea sapei din beton si prevede realizarea unor taieturi de cativa mm ce favorizeaza dilatarea betonului. Procesul contribuie la mentinerea rezultatului obtinut pana la o perioada de aproximativ 20 ani. 

Pasul 10: Igienizarea betonului amprentat

In vederea eliminarii impuritatilor, dar si pentru a contribui la finisarea procesului de executie beton amprentat in Arad, cu un rezultat uniform si durabil, pavajul este spalat cu apa la suprafata acestuia. 

Pasul 11: Sigilarea betonului amprentat cu lacuri si rasini speciale

Pasul final de obtinere al betonului amprentat este reprezentat de procedura de lacuire sau de sigilare a rezultatului obtinut pana in acest punct, prin care se realizeaza finalitatea lucrarii, realizarea protectiei betonului si oferirea unui luciu deosebit care va scoate in evidenta modelul si culoarea aleasa. Rasinile si lacurile utilizate in acest pas determina totodata proprietatile betonului amprentat, precum si aspectul, durabilitatea in timp, rezistenta si siguranta oferita.  Acest pas poate fi reprodus o data la cativa ani pentru mentinerea betonului amprentat in perfecta stare, un termen indelungat. De asemenea, sigilarea face posibila ca rezultatul executiei de beton amprentat sa poata lupta impotriva uzurii zilnice, normale sau accidentale. Iar pasul este precedat de o spalare finala. 

Modele si imitatii

Paletar culori

Gama culori
Gama culori

Cum te asiguri ca alegi cel mai bun beton amprentat?

Dat fiind ca betonul amprentat presupune un amplu proces de executie, nu exista riscul sa te alegi cu un beton de o calitate inferioara. Exista insa riscul ca, modelul ales sau durabilitatea acestuia sa nu fie intru tocmai de top, atunci cand pasii de lucru nu sunt respectati si reprodusi intru tocmai. 

De aceea, ideal este sa apelezi la personal experiementat in parcurgerea tehnicii de lucru si care sa-ti poata sugera, respectiv sa utilizeze materiale prime de calitate. Un adevarat profesionist iti va explica pas cu pas cum realizeaza intregul procedeu si iti va prezenta cele mai viabile optiuni si sugestii pentru un rezultat obtinut la nivelul asteptarilor. 

Recomandari in alegerea modelelor  din beton

Alegerea modelelor si a culorilor potrivite pentru amenajarea personalizata nu reprezinta o alegere dificila. Cu toate acestea, ele pot da batai de cap persoanelor care nu au timp la dispozitie sau celor care nu au experienta in domeniul amenajarilor interioare si exterioare. 

Sugestia noastra e sa alegi un model in contrast cu interiorul incaperii in care acesta urmeaza a fi amplasat sau cu mediul invecinat (in cazul amenajarilor exterioare). In acest mod vei putea obtine un aspect tot unitar la care estetica sa fie pe masura asteptarilor, asemeni durabilitatii. Paletarul de nuante si modele poate fi diferit de la o societate la alta. Nu ezita sa soliciti partenerului de executie un catalog de prezentare prin intermediul caruia sa ai in vedere intreaga paleta disponibila de culori si modele, respectiv sfaturile referitoare la asocierea acestora cu cadrul de ansamblu. Bineinteles, in cele din urma, tu vei face alegerea finala si vei decide ce se potriveste mai bine in raport cu dorintele tale. 

Pret beton amprentat de la 100 ron/mp

Procesul de executie cu materialele aferente are costul aproximativ de 100 lei/m². Acest cost este unul adecvat tinand cont de avantajele pe care betonul amprentat le pune la dispozitie tuturor utilizatorilor si poate fi influentat de marimea suprafetei de lucru, de complexitatea lucrarilor, de culaore si model etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *