Beton amprentat Oradea

beton amprentat oradea

Curtea poate spune numeroase lucruri despre proprietarul care o detine. Iar daca te-ai saturat anual sa invesesti in aspectul si siguranta curtii tale, o idee buna ar fi sa analizezi avantajele pe care ti le poate oferi beton amprentat in Oradea.

Betonul amprentat vine cu numeroase beneficii estetice, dar si functionale. Asadar, daca vrei sa faci o investitie care sa te fereasca de neplaceri pe termen lung, dar care sa se plieze pe dorintele estetice personale, beton amprentat in Oradea este o solutie demna de a fi luata in considerare.

Cat costa beton amprentat in Oradea?

Amenajarea unui spatiu impune deseori costuri semnificative. Asa ca, inainte de a lua decizia schimbarii pavelelor si a designului din curte, cu siguranta vei cauta sa te poti orienta catre cel mai mic pret.

Aplicarea unui metru patrat de beton amprentat se estimeaza in jurul valorii de 100 – 150 lei, cost care este totodata personalizabil. Ofertele de lucru beton amprentat in Oradea sunt in stransa legatura cu suprafata de lucru, marimea ei, necesitatea, dificultatea si numarul de interventii necesare la pregatirea terenului de lucru, dar si de aspecte precum designul.

Daca pretul este cea mai importanta caracteristica pe care o iei in considerare in procesul de alegere a finisajelor exterioare, respectiv beton amprentat in Oradea, cel mai bine soliciti o oferta de pret unui specialist in domeniu. Estimarea se realizeaza gratuit si nu ai niciun fel de obligatii.

Cereti oferta pret, gratuit! Fara angajament!

Avantaje beton amprentat in Oradea 

Betonul amprentat ofera numeroase avantaje in ciuda complexitatii pe care le impune intregul proces pentru persoanele lipsite de experienta sau cu una minima. Un adevarat expert in amenajare beton amprentat in Oradea iti va expune atat avantajele, cat si varietatea de modele pentru care poti opta. 

Drept cele mai apreciate avantaje ale betonului amprentat amintim:

 • durabilitate si rezistenta crescuta;
 • mentenanta redusa;
 • proces simplu de executie si rapid;
 • unicitatea si diversitatea rezultatului;
 • contrastul placut in raport cu celelalte finisaje exterioare;
 • cost redus;
 • compatibilitatea larga cu numeroase destinatii de uz etc. 

Beton amprentat vs. alte finisaje exterioare similare

Pentru un non-specialist, beton amprentat in Oradea poate fi cu usurinta confundat din punct de vedere al caracteristicilor, dar si ca mod de lucru. De exemplu, cele mai intalnite asocieri fac referire la pavele insa, cele doua, au in ciuda asemanarilor, numeroase diverentieri, iar betonul amprentat cunoaste numeroase avantaje suplimentare. 

Astfel, betonul amprentat se diferentiaza de pavele prin:

 • rezistenta si durabilitate mult mai ridicata;
 • betonul amprentat poate fi utilizat chiar si la interior spre deosebire de pavele;
 • executie mai rapida;
 • o varietate mai larga in ceea ce priveste disponibilitatea de personalizare;
 • resigilare la 2-3 sau mai mult, spre deosebire de pavele care necesita curatare la aproximativ 30 zile, la care se adauga resigilarea la un interval aproximativ de doi ani. 

Desigur, pe langa aceste avantaje unde castigatorul este betonul amprentat, acesta prezinta in mod inevitabil o serie de dezavantaje. Acest lucru este perfect normal, iar specialistul va poate recomanda cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de curtea personala si caracteristicile amenajarii propriu zise. 

Gama culori
Gama culori

Pasii de executie ai betonului amprentat sunt: 

 • pregatirea terenului pentru turnarea sapei betonate si cofrarea terenului de lucru;
 • turnarea propriu zisa a sapei din beton realizata cu un amestec special de polimeri, aplicati pe suprafata delimitata in prealabil de restul suprafetelor;
 • uniformizarea sapei betonate;
 • aplicarea colorantului intaritor ales dupa preferintele beneficiarului si uniformizarea acestuia pe intreaga suprafata betonata;
 • aplicarea prafului antilipire inainte de intarirea definitiva a sapei betonate pentru a favoriza aplicarea ulterioara a matritei si obtinerea formei/modelului dorit;
 • amprentarea modelului cu ajutorul unor matrite;
 • executia rosturilor de dilatare cu scopul de a preveni alterarea betonului amprentat si a oferi rezistenta impotriva factorilor de mediu, a greutatii si a uzurii frecvente;
 • spalarea suprafetei de lucru;
 • aplicarea unui strat alcatuit din lac si rasina specializata cu scopul de a sigila rezultatul si de a conferi durabilitate beton amprentat in Oradea;
 • executia unui nou proces de spalare dupa intarirea lacurilor de resigilare.

Amestecul sigilant este refolosite si pentru intretinerea de dupa 2-4 ani de la executia betonului amprentat, aisgurand durabilitatea lucrarii un timp îndelungat ce poate depasi 20 ani. 

De ce ai nevoie de un specialist pentru executie beton amprentat in Oradea?

In functie de distributia geografica a terenului, de clima, tendinte etc. specialistul zonal iti poate face o oferta de pret, recomandari si un proces de lucru cu profesionalism.

Chiar daca betonul amprentat poate parea similar cu alte tipuri de pavaje si solutii de amenajari exterioare, caracteristicile si procesul de lucru difera. Astfel, un specialist in beton amprentat in Oradea va dispune de experienta si cunostintele necesare executiei unui proces ca la carte, in urma caruia sa poti beneficia de avantajele mentionate anterior.

Mentenanta betonului amprentat

Daca ai decis deja ca betonul amprentat reprezinta cea mai buna alegere pentru tine si rezultatul dorit al amenajari, iti va fi de folos sa stii si cum se realizeaza procesul de mentenanta, ca sa te poti bucura de beton amprentat in Oradea un termen indelungat.

De altfel, betonul amprentat nu prevede nicicum o mentenanta dificila, intretinerea fiind extrem de simpla, iar durabilitatea pe masura. Iti recomandam asadar sa igienizezi betonul amprentat cu apa sau cu apa si sapun, ori de cate ori simti nevoia. Betonul amprentat nu favorizeaza cresterea buruienilor si acumularea daunatorilor in zona betonata, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa intervii regulat asupra acestuia pentru a indeparta aceste neplaceri recurente.

Nu uita sa resigilezi rezultatul la minim 2-4 ani astfel incat sa poti pastra baza intacta si sa te bucuri de avantajele pe care ti le pune la dispozitir betonul amprentat.

In concluzie, betonul amprentat poate fi o solutie economica si eficienta in procesele de amenajare interioare si exterioare. Executia poate fi personalizata pas cu pas astfel incat rezultatul sa fie 1:1 conform dorintelor si al asteptarilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *