Cele mai frumoase modele de beton amprentat

modele de beton amprentat

Betonul amprentat s-a transformat dintr-o solutie practica de pavare intr-un mijloc de exprimare artistica. Cu o gama variata de modele si culori, aceasta alternativa la pavajele traditionale ofera proprietarilor o multitudine de optiuni pentru personalizarea spatiilor exterioare.

De la imitarea perfecta a pavajelor, lemnului, travertinului, granitului sau pavaj de tip 3D, la modelele mai complexe, betonul amprentat reuseste sa impresioneze prin versatilitatea sa. In continuare, va vom prezenta unele dintre cele mai frumoase modele de beton amprentat care pot transforma curtea intr-un peisaj de vis.

Care este pretul pe metru patrat pentru beton amprentat?

Pretul standard pentru beton amprentat este in jur de 90 -180 RON pe metru patrat, dar acesta poate creste in functie de mai multi factori. Unul dintre cele mai influente elemente este grosimea stratului de beton, care, in functie de dimensiunea si scopul terenului, poate necesita o investitie initiala mai mare.

Desi poate creste costurile de la inceput, optarea pentru un strat de beton mai gros va contribui la durabilitatea si longevitatea suprafetei. Personalizarea designului, a culorilor sau a texturilor pot adauga, de asemenea, la costul final al proiectului. Cu toate acestea, betonul amprentat ramane o solutie rentabila pe termen lung.

Modele de beton amprentat

Culori disponibile pentru modelele de beton

Gama culori
Gama culori

Ce model de beton amprentat este recomandat pentru suprafete cu trafic auto?

Pentru suprafetele care vor suporta trafic auto, modelele de beton amprentat ce prezinta un grad mai mare de rezistenta sunt cele mai recomandate. Astfel, modele precum pavajul clasic sau vechi, piatra californiana, pavaj de paris sau evantai, piatra iregulara sunt cele mai potrivite pentru aceste cazuri.

Acesta se datoreaza faptului ca aceste modele dispun de rosturi mai rezistente, ceea ce asigura o durabilitate sporita sub presiunea vehiculelor.

Din punct de vedere al culorii, se recomanda alegerea unor tonuri inchise precum gri, negru sau gri antracit. Aceste culori nu doar ca mascheaza urmele de uzura si murdarie, dar adauga si un aspect estetic placut spatiului.

Ce model de beton amprentat este recomandat pentru suprafete cu trafic usor?

Pentru suprafetele rezidentiale cu trafic usor, cum ar fi terase, alei sau curti, posibilitatile de alegere a modelului de beton amprentat sunt diverse. Alegerea depinde de preferintele personale si de stilul estetic dorit.

Practic, orice model care se potriveste cu designul general al casei si al gradinii poate fi ales. De la modele care imita perfect textura pietrelor naturale, pana la cele cu aspect de lemn, pavaj, travertin, toate sunt potrivite. Cheia este sa alegeti un model care va face sa va simtiti confortabil si fericit in spatiul dvs. rezidential.