Beton amprentat model lemn. Textura unica si rezistenta

beton amprentat lemn

Descoperiti lumea betonului amprentat cu textura de lemn, un material inovator ce imbina robustetea betonului cu estetica calda a lemnului. Acest tip de beton amprentat captureaza in mod autentic aspectul si textura lemnului, creand suprafete cu un aspect natural si rustic.

Ideal pentru amenajarea teraselor, aleilor sau altor spatii exterioare, betonul cu imitatie de lemn aduce o nota de eleganta si confort, in acelasi timp rezistand la solicitari mecanice si intemperii. Explorati posibilitatile pe care le ofera acest material unic si lasati-va inspirati de frumusetea sa versatila.

Care sunt avantajele betonului amprentat fata de lemn?

Alegerea unui material cu textura de lemn, precum betonul amprentat, aduce cu sine o serie de beneficii notabile, ideale pentru numeroase proiecte de amenajare:

 1. Estetica atragatoare: Aceasta optiune surprinde cu fidelitate detaliile naturale ale lemnului. Indiferent daca optati pentru un aspect clasic sau rustic, poate imita cu succes varietatea de texturi si modele ale lemnului autentic.
 2. Durabilitate: Combina robustetea betonului cu estetica lemnului, asigurand un material de inalta rezistenta. Este imun la daunatori, cum ar fi termitii, si nu se deterioreaza sau se descompune, cum ar face lemnul natural.
 3. Intretinere redusa: Spre deosebire de lemn, acest material nu necesita acelasi nivel de intretinere. Nu are nevoie de vopsire sau lacuire periodica si se curata usor cu un furtun sau o matura.
 4. Versatilitate: Poate fi folosit intr-o varietate de spatii, de la terase si alei la spatii de recreere sau chiar in interior. Este o alegere populara pentru proprietarii de locuinte si de afaceri datorita versatilitatii sale.
 5. Cost-eficient: Comparativ cu costul lemnului natural sau al pietrei, este o optiune mai economica. In plus, longevitatea si cerintele reduse de intretinere adauga valoare in timp.
 6. Instalare rapida: Procesul de instalare este mai rapid decat constructia cu lemn autentic sau cu pietre. Aceasta inseamna mai putin timp de intrerupere a activitatilor din zona respectiva.
 7. Personalizare: Materialul poate fi personalizat pentru a se potrivi cu designul dorit. Varietatea de culori si modele disponibile va permite sa creati un aspect care sa se potriveasca perfect cu restul proprietatii dvs.
beton amprentat model lemn

Culori disponibile

Gama culori
Gama culori

Care este pretul pe metru patrat?

Evaluarea costului de executie pentru betonul amprentat cu textura de lemn este o sarcina complexa, ce presupune luarea in considerare a mai multor variabile. Desi pretul initial incepe de la 100 RON pe metru patrat, acesta nu reprezinta decat o cota de pornire. Costul final poate fi influentat substantial de cativa factori.

Unul dintre acesti factori este suprafata totala pe care urmeaza a fi turnat betonul. Cum economia de scara poate juca un rol, o suprafata mai mare poate duce la un cost per metru patrat mai mic, datorita eficientizarii resurselor si a procesului de lucru.

Grosimea betonului reprezinta un alt factor important, mai ales pentru proiectele ce implica zone cu trafic intens. Un beton mai gros, conceput pentru a suporta sarcini mai mari, va creste inevitabil costul proiectului.

Nivelul de personalizare al designului poate de asemenea influenta costul final. Daca se opteaza pentru un design unic sau pentru imprimari complexe, costurile vor creste proportional cu nivelul de detaliu dorit.

Dificultatea generala a proiectului, fie ca este vorba de accesul la locatie, de particularitatile terenului sau de alte aspecte tehnice, poate avea un impact asupra costului. In plus, tipul de armare a betonului, o etapa cruciala pentru durabilitatea acestuia, poate influenta de asemenea costul.

In cele din urma, pregatirea terenului inainte de turnarea betonului poate aduce costuri suplimentare. Daca terenul necesita lucrari de nivelare, drenaj sau alte lucrari preliminare, acestea se vor adauga la costul total.

Prin urmare, inainte de a incepe un proiect, este esential sa se obtina o estimare precisa de la un specialist, care sa ia in considerare toate aceste variabile. Astfel, se poate evita surprizele neplacute si se poate planifica bugetul de o maniera realista.

beton amprentat imitatie lemn

Unde recomandam sa fie folosit acest model?

Betonul amprentat cu model de lemn este o optiune atragatoare si durabila, recomandata in special pentru utilizarea in spatii cu trafic pietonal mai redus, precum:

 1. Terase: Acest tip de beton ofera un echilibru intre frumusetea lemnului si robustetea betonului, facandu-l o alegere potrivita pentru amenajarea de terase sau patio-uri. Modelul de lemn adauga o nota de naturalete si confort.
 2. Alei pietonale: Fie ca vorbim despre aleile unei gradini private sau a unui parc public, pavajul cu model de lemn imbina functionalitatea cu estetica, devenind un element decorativ care adauga valoare peisajului.
 3. Zone de agrement: Datorita rezistentei si intretinerii reduse, este ideal pentru amenajarea spatiilor de recreere, cum ar fi zonele de picnic sau alei de plimbare.
 4. Zone de piscina: In jurul piscinelor, acest model ofera o suprafata antiderapanta, contribuind la siguranta utilizatorilor. In plus, creeaza un cadru placut pentru relaxare.
 5. Zone rezidentiale si comerciale: Desi poate fi mai fragil comparativ cu alte modele de beton amprentat in cazul unui trafic intens, acesta este o alegere excelenta pentru proiecte de amenajare in zone rezidentiale si comerciale cu trafic pietonal mai redus.