Cum îți vor infrumuseța viața ancorele chimice?

ancore chimice baltic invest

Pentru că se apropie vara și mereu avem un proiect nou de pus în practică, mai ales în perioada aceasta în care încercăm să ne petrecem cât mai mult timp la curte sau în aer liber, de cele mai multe ori încercăm să ne dăm seama ce putem face pentru a ne spori confortul ar trebui să fim informați despre ancorele chimice.

Atentie! Acest articol este sponsorizat. Alfa Beton nu oferta acest produs/serviciu. Multumim!

Ce sunt ancorele chimice și care este utilitatea lor?

Ancora chimică este mortarul sau lichidul care poate face fixarea unui element din oțel într-un material solid cum ar fi beton, cărămidă, structuri celulare, a structurilor cu goluri sau piatră prin lipire.

De ce se folosesc ele în locul fixărilor tradiționale?

Ancorele chimice se folosesc în situațiile unde fixările mecanice tradiționale cum ar fi diblurile sau șuruburile, nu sunt eficiente.

Ce conțin acestea?

Ancorele chimice se livrează de obicei în tuburi de plastic cilindrice și sunt formate dintr-un polimer, unul sau mai mulți manomeri, aditivi minerali, un agent de întărire și alți aditivi.  În cazul structurilor celulare, ancora chimică poate avea o greutate de până la 200 de kg, iar pentru materialele solide chiar până la 800 de kg.

Ce putem face însă cu toate aceste informații și cu ce ne ajuta ele atunci când de abia ne-am mutat în noua locuință cu o curte disponibilă? Foarte simplu. Mulțumită acestei rășini care realizează fixarea elementelor foarte grele în beton, puteți fixa cu ușurință balustrade, grinzi, bănci sau fațade din piatră. Pe site-ul Baltic Invest puteți regăsi o gamă diversificată de ancore chimice care pot fi folosite împreună cu tije filetate și bare de armătură. Acestea pot fi utilizate în substraturile de beton fisurat și nefisurat, zidărie, dar și în aplicațiile care necesită rezistență la foc sau rezistență seismică.

Pentru că trebuie să luăm mereu în calcul orice fel de factori de risc atunci când implementăm un proiect, pe site veți găsi ancore chimice rezistente la foc:

  • R-KEX II – ancoră epoxidică cu performanțe maxime pentru tije filetate și armătură post-instalată;
  • R-KER II – ancoră chimică HYBRID pe bază de epoxi-acrilat cu performanțe maxime pentru tije filetate și armătură, R-CFS+KERII;
  • ancoră chimică HYBRID pe bază de epoxi-acrilat cu performanțe maxime pentru tije filetate și armatură supuse;
  • ancoră chimică R-KER pe bază de epoxi-acrilat de mare performanță pentru tije filetate și armatură;
  • Pentru a preîntâmpina riscurile seismice, cele mai indicate sunt R-KEX II, R-KER II și R-CFS+KERII.

Încă un motiv întemeiat tehnic pentru a folosi ancorele chimice, în locul metodelor tradiționale, sunt conform Wikipedia, metodele la care aceste ancore pot fi supuse pentru a se urmări rezistența și durabilitatea lor. Așadar, ancorele prezentate mai sus vor rezista, conform testelor făcute, și atunci când betonul de sub angrenajul ancorei se va surpa sau când cineva încearcă să tragă cu forța de întreg angrenajul, dar și în general când oțelul poate ceda, iar tija atinge capacitatea de cedare apoi ruptura poate apărea după dezvoltarea unor deformări mari, ancora va rămâne intactă.